Bare 13 prosent har tro på budsjettet til Erna og Siv

Fersk måling.

FÅR DÅRLIG RESPONS: De fire samarbeidsspartiene ble enige om et budsjett for 2015. Dagbladets målinger viser at entusiasmen er liten rundt planene. Her møter statsminister Erna Solberg pressen i Statsministerboligen fredag. Foto: Christian Roth Christensen
FÅR DÅRLIG RESPONS: De fire samarbeidsspartiene ble enige om et budsjett for 2015. Dagbladets målinger viser at entusiasmen er liten rundt planene. Her møter statsminister Erna Solberg pressen i Statsministerboligen fredag. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Erna Solberg og Siv Jensen kunne smile over borgerlig budsjettforlik. Men folket er langtfra begeistret. Etter at de borgerlige ble budsjettenige grytidlig fredag morgen kunne tre beinharde uker krones med et statsbudsjett for 2015.

Mer apati Men Dagbladets ferske Ipsos MMI-måling som er tatt opp i løpet av fredag ettermiddag og kveld viser at folk ikke er entusiastiske til regjeringens forlik med samarbeidspartiene Venstre og KrF.Av de spurte sier 13 prosent at de tror folk flest vil få det bedre med det nye statsbudsjettet. 33 prosent mener de får det verre. Mens 45 prosent ikke tror på noen endring.

Paradoks En tilsvarende Ipsos-måling i oktober — etter at Høyre og Frps budsjettforslag var lagt fram — viste at 22 prosent var fornøyde, mens 46 prosent mente at regjeringen tok landet i gal retning. Med andre ord er både færre fornøyde og færre misfornøyde med det endelige budsjettet. Den store økningen er blant dem som ikke tror på noen endring.

- Jeg tror det er mange skuffede Fremskrittsparti-velgere der, sier professor i sammenliknende politikk, Frank Aarebrot ved Universitet i Bergen til Dagbladet. Aarebrot peker på at flere velgere var fornøyde med regjeringens opprinnelige budsjettforslag enn det endelige budsjettforliket. -    Det tyder på at folk ville ha regjeringsskifte, men de ville ikke ha politikken. Det er ingen entusiasme rundt dette, men folk aksepterer det mer nå. Både Erna Solberg og Jonas Gahr Støre kan finne positive ting her, sier Aarebrot.    

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer