Bare 13 prosent sier ja legalisering av hasj

Større nei-flertall enn for fem år siden.

LOVLIG I URUGUAY:  En ung mann fyrer opp en marihuana-sigarett i Uruguays hovedstad Montevido. Uruguay har legalisert hasj under statlig styring: inntil 10 gram i uka pr. bruker, og makspris en dollar pr. gram. Foto: Miguel Rojo, AFP/NTB Scanpix.
LOVLIG I URUGUAY: En ung mann fyrer opp en marihuana-sigarett i Uruguays hovedstad Montevido. Uruguay har legalisert hasj under statlig styring: inntil 10 gram i uka pr. bruker, og makspris en dollar pr. gram. Foto: Miguel Rojo, AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hele åtte av to spurte sier i en ny meningsmåling at de ikke vilat det skal bli lovlig å røyke hasj og marihuana i Norge.

Kun 13 prosent sier ja.

81 prosent sier nei, og 6 prosent har ikke gjort seg opp noen mening i spørsmålet.

Det kommer fram i en meningsmåling som Respons Analyse har utført for Aftenposten.

- Fullstendig feilspor
- Jeg er veldig fornøyd med at et overveldende flertall er imot legalisering.

- Jeg mener det er et fullstendig feilspor og har store problemer med å akseptere den form for argumentasjon som legaliseringsbølgen har forsøkt å fremme gjennom ulike medier.

- Det er mye kunnskapsløshet blant dem som sier at hasj og marihuana ikke er farlig i det hele tatt, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) i en kommentar til resultatet.

Undersøkelsen viser at det er større motstand i befolkning nå enn for fem år siden. Da svarte 68 prosent nei til å gjøre hasj lovlig.

(NTB).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer