BABYLEK:  For ti år siden var det bare 1 596 registerte, ville kjempepandaer i Kina. Nå skal kinesiske myndigheter telle igjen. Her en liten kjempepanda i lek med en litt større i et naturreservat i Ya'an i Sichuan-provinsen mandag. FOTO: CHINA DAILY/REUTERS/SCANPIX.
BABYLEK: For ti år siden var det bare 1 596 registerte, ville kjempepandaer i Kina. Nå skal kinesiske myndigheter telle igjen. Her en liten kjempepanda i lek med en litt større i et naturreservat i Ya'an i Sichuan-provinsen mandag. FOTO: CHINA DAILY/REUTERS/SCANPIX.Vis mer

Bare 1596 igjen

DNA fra pandabæsj viktigste hjelpemiddel i ny telling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kina skal telle hvor mange pandaer det finnes i vill tilstand i landet.

Det viktigste blir pandabæsj.

Forskerne skal ta DNA-analyser av panda-avføring som blir funnet i skogen. Håpet er at DNA-prøvene vil gi svar på både hvor mange individer det finnes av det utrydningstruede dyret i vill tilstand.

Forskningsprosjektet skal også utrede pandaenes leveforhold, alder og forandringer på plassene de lever på, melder nyhetsbyrået Xinhua.

Bare 1 596 igjen Dette vil bli fjerde gang at kineserne teller sine pandaer.

Slike pandatellinger foregår hvert tiende år, og for ti år siden kom forskerne fram til at det fantes 1.596 ville pandaer.

De aller fleste av disse levde i Sichuan-provinsen sørvest i Kina.

Selv om pandaen ikke lenger står i akutt fare for å bli utryddet, trues stammen av jordbruk, avskoging og befolkningsøkning.

Kina satser derfor stort på pandareservater, som driver avl av de svarte og hvite bamsene. (NTB - Reuters).