Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bare 2 av 17 strakstiltak i politiet gjennomført

Etter 22. juli.

PRESSET: Politidirektør Øystein Mæland har fått hard kritikk etter terroren 22. juli. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG / DAGBLADET
PRESSET: Politidirektør Øystein Mæland har fått hard kritikk etter terroren 22. juli. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bare 2 av 17 strakstiltak som er varslet innført i politiet i kjølvannet av 22. juli-terroren er gjennomført, skriver Aftenposten i dag.

Eget prosjekt Flere av de 17 tiltakene ble foreslått kort tid etter terroraksjonene, og politidirektør Øystein Mæland nedsatte i vår et eget prosjekt for å sikre oppfølging av planen, etter at politiets egen kommisjon, Sønderland-utvalget, kom med sin rapport i mars. Likevel er pr. dags dato 15 av tiltakene ennå ikke gjennomført.

- Jeg mener dette er ei god liste. Men det er ikke båre å knipse med fingrene og få dette på plass fra den ene dagen til den andre. Flere av tiltakene involverer også andre etater og departementer, sier Mæland til Aftenposten.

Politiets ledelse får hard kritikk i 22. juli-kommisjonens rapport, som ble lagt fram for to dager siden. Kommisjonen peker på en rekke feil som vanskeliggjorde beredskapsarbeidet under terroren - bl.a. manglende kommunikasjon på tvers av politidistriktene, beslutningsvegring, manglende rutiner og feildisponering av styrken.

Vedtatt for flere år siden Rapporten er sterkt kritisk til at polititiltak som ble besluttet gjennomført flere år i forkant av 22. juli, ikke hadde materialisert seg da Anders Behring Breivik slo til. Flere har krevd Mælands avgang.

De to tiltakene som faktisk er implementert etter 22. juli, er at politiets nødnummer 112 nå har større linjekapasitet enn før. Det gjelder også Politidirektoratets nye krisehåndteringssystem (CIM). Resten av tiltakene ligger på vent.

Politidirektør Mæland framholder at prosjektet som skal få fortgang i gjennomføringen av tiltakene er høyt prioritert, og at direktoratsledelsen får framgangsrapport annenhver uke.

- Vi har stort trykk på denne oppfølgingen, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media