Optisk illusjon:

- Bare 20 prosent greier dette

Denne optiske illusjonen går viralt. Klarer du å se det?

SKJULT I STRIPENE: Tallet skal være skjult i stripene på illusjonen, klarer du å se det? Foto: Skjermdump/Shutterstock
SKJULT I STRIPENE: Tallet skal være skjult i stripene på illusjonen, klarer du å se det? Foto: Skjermdump/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke sjelden at optiske illusjoner går sin seiersgang på nettet.

I juni kunne Dagbladet vise fram en illusjon som ikke bare var forbløffende, men også helt ny for vitenskapen, ifølge en nylig studie.

Illusjonen besto av et svartprikkete bilde, med et svart hull i midten som utvidet seg for enkelte av de som betraktet den.

Bare én av sju kunne se den mystiske illusjonen.

- Bare 20 prosent

Nå har en ny illusjon som får folk til å klø seg i hodet, gått viralt.

Illusjonen er postet på diskusjonssamfunnet Reddit.

Denne gangen er det bare 20 prosent som skal greie å se «svaret», ifølge vedkommende som postet illusjonen.

Om det stemmer eller ikke, vet vi ikke. Det som er sikkert er at illusjonen engasjerer mange.

- De sier bare 20 prosent kan se tallet, når det ikke er noe tall der i utgangspunktet, skriver én som tilsynelatende ikke klarer å se det.

- Måtte riste telefonen

Vil du gjette først, bør du ta en pause for å kikke på illusjonen. Nederst i saken avslører vi hva som angivelig skjuler seg bak strekene.

- Wow! Jeg tok av meg brillene, og det ble helt tydelig. Med brillene på måtte jeg riste telefonen min, skriver én i kommentarfeltet.

Ser du rett på bildet, kan det være vanskelig å se noe, men dersom du får det litt på avstand eller beveger på hodet kan du kanskje oppdage noe.

- Du må holde telefonen på samme måte som faren din gjør, når du prøver å vise ham et bilde. Mys med øynene og hold den så langt unna som mulig, foreslår en annen i kommentarfeltet.

OPTISK ILLUSJON: Dukker ikke bildet av Einstein opp kan det være fordi du har svakt syn. Forskere har laget disse bildene for å kunne oppdage synsproblemer, og å se hvordan hjernen bearbeider informasjon. Video: MIT Vis mer

Hva er svaret?

Riktignok ser det ikke ut til at alle greier det.

- Det er ikke noe tall, skriver en tredje.

Det ser ut som det er mange som faktisk ser et tall innimellom de svart-hvite linjene, og de aller fleste gjetter det samme: 17.

- Jeg så 17, 27, 12 og et piratskip, skriver en annen spøkefullt.

Stemmer det med hva du ser, eller er du en av dem som ikke ser noe?

For ordens skyld: Journalisten som skrev denne saken ser også et tall, men må skjele med øynene for å kunne se det tydelig.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer