Joe Biden

Bare 27 republikanere anerkjenner Biden

En måned etter at det ble klart at demokraten Joe Biden blir USAs neste president, erkjenner bare 27 av 249 republikanske folkevalgte i Kongressen Bidens seier.

IKKE ANERKJENT: USAs påtroppende president, Joe Biden, blir foreløpig bare anerkjent av 27 republikanske kongressrepresentanter. Foto: REUTERS/Leah Millis
IKKE ANERKJENT: USAs påtroppende president, Joe Biden, blir foreløpig bare anerkjent av 27 republikanske kongressrepresentanter. Foto: REUTERS/Leah Millis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En måned etter at det ble klart at demokraten Joe Biden blir USAs neste president, erkjenner bare 27 republikanske folkevalgte i Kongressen Bidens seier.

Biden fikk over sju millioner flere stemmer enn sittende president Donald Trump, og Biden har et klart flertall av valgmannsstemmene som kreves for å vinne presidentvalget.

Likevel regner to republikanere i Kongressen Trump som vinner, mens 27 erkjenner at Biden vant, viser en undersøkelse avisen Washington Post har utført.

Trump vil ha navneliste

– 25, wow! Jeg er overrasket over at det var så mange. Vi har knapt begynt kampen. Vennligst send meg en liste med navnet på de «25 RINOS». Jeg leser falske Washington Post så lite som mulig! skriver president på Twitter.

RINO er et nedsettende begrep som brukes om republikanere som ikke anses som tilstrekkelig konservative.

Tallet var først 25, men steg til 27 lørdag.

I alt 220 republikanere i Representantenes hus og Senatet, om lag 88 prosent av alle republikanske politikere i Kongressen, nektet i samme undersøkelse å ta stilling til spørsmålet om hvem som vant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer