Bare 40 prosent av de DNB-ansatte kjøpte aksjer

DNB-ansatte utnyttet bare 26 prosent av «kvoten».

AKSJEKJØP: Rune Bjerke og tre til var de eneste av bankens primærinnsidere som kjøpe DNB-aksjer med 20 prosent rabatt i juni. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix
AKSJEKJØP: Rune Bjerke og tre til var de eneste av bankens primærinnsidere som kjøpe DNB-aksjer med 20 prosent rabatt i juni. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Til tross for 20 prosent rabatt var det ikke køtilstander da DNB inviterte 10.000 ansatte til å kjøpe aksjer i banken i juni, skriver Finansavisen i dag.

40 prosent av de ansatte kjøpte aksjer, men de som deltok utnyttet ikke «kvoten» på 45.000 kroner fullt ut.

Rundt 4.017 personer benyttet seg av tilbudet og kjøpte i snitt aksjer for 11.775 kroner. Tilsammen tegnet de seg for 47 millioner kroner, skriver avisen.

Dersom de 4.000 ansatte hadde forsynt seg med begge hender, ville de kjøpt DNB-aksjer for 180 millioner kroner.

Til sammenligning er deltagelsen i Yaras ansattprogram rundt 80 prosent, mens 77 prosent tegnet seg da Hydro lanserte sin ordning i fjor.

Kunne kjøpt mer Blant primærinnsiderne i DNB var det bare Rune Bjerke, Tom Rathke, Liv Fiksdal og Tom Andreassen som valgte å utnytte «kvoten» med rabattaksjer 100 prosent, skriver Finansavisen.

— De ledende ansatte i DNB er sterke i troen. Ansattprogrammet er først og fremst rettet inn mot alle medarbeidere i banken, sier kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide, som viser til at maksimalt aksjekjøp er utvidet fra 25.000 til 45.000 kroner.

DNB stiger 1,8 prosent til 94,1 kroner på Oslo Børs og ligger bare 3,5 prosent under tidenes høyeste aksjekurs på 97,55 kroner fra 28. mai i år.