Været

- Bare å forberede seg

Enkelte regnbyger vil prege landet de neste dagene, varsler meteorologen. Men fortvil ikke – sola stikker nemlig på besøk flere steder i løpet av helgen.

EN BLANDING: I helga blir det en blanding av regnbyger og oppholdsvær i Sør-Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
EN BLANDING: I helga blir det en blanding av regnbyger og oppholdsvær i Sør-Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere steder i landet preges av en skiftende og uforutsigbar værtype. Det blir litt regn, men også lengre perioder med opphold.

En paraply på lur kan derfor være lurt for ikke å sette en demper på humøret.

- I løpet av fredag kommer det inn et lavtrykk fra Sørvest som vil treffe de sørligste delene av landet vårt og krabbe seg oppover, forklarer vakthavende meteorolog, Iselin Skjervagen overfor Dagbladet.

- Det gjør at hele Sør-Norge vil få en del bygevær, men noe opphold blir det også.

Helga blir ikke mye å juble over, skal vi tro meteorologen. Meteorologisk institutt har utstedt gult farevarsel for mye regn nord i Innlandet fylke fra fredag kveld til natt til søndag.

«Vær oppmerksom på at denne nedbøren i perioder vil komme som snø på de høysete fjelltoppene», skriver de.

Men noen lysglimt, det blir det.

- Det blir ikke noen kjempefin helg, men det blir noen perioder med opphold som vil vare en stund. Mange steder vil også få se sola i løpet av helgen, sier Skjervagen til Dagbladet.

Temperaturen vil gjennom helgen holde seg ganske stabilt i østlandsområdet.

I Oslo kan temperaturen bikke 20 grader. I Bergen og langs kysten oppover mot Stavanger, kan det blitt rundt 15 grader. Steder i Innlandet kan bikke over 15 grader, utdyper meteorologen.

Skiftende

I starten av neste uke fortsetter lavtrykket over Sør-Norge.

- Mandag blir det nok regn de fleste stedene i Sør-Norge på et eller annet tidspunkt.

Tirsdag ser det imidlertid ut til at været blir fint de fleste steder, bortsett fra på kysten lengst øst, forklarer meteorologen.

- Nedover mot Sørlandet og deler av Moss og Oslofjorden, ser det ut til at det kan komme inn et nytt lavtrykk, som kan gi en del nedbør. Resten av Sør-Norge vil få veldig fint vær, også utover onsdag, sier Skjervagen.

Torsdag ser det imidlertid ut til at det blir spredt regn de fleste steder.

- Men trenden er at det blir finere. Lavtrykket skal ha trukket seg en del unna, og det hjelper på, sier meteorologen.

SPEKTAKULÆRT: Eirik fikk fanget dette spektakulære synet av uværet i Ørsta, 25. juli 2021. VIDEO: Tipser / Privat REPORTER: Vegard Krüger Vis mer

Værvinner

Når det kommer et lavtrykk som ender opp over Sør-Norge, blir det som regel fint vær i Nord-Norge, forklarer meteorologen.

Skjervagen kårer Nord-Norge til værvinner for denne gang.

Her blir det generelt litt mindre nedbør enn i Sør-Norge, utdyper hun.

- I løpet av fredag vil det komme litt regn. Nordland vil imidlertid komme best ut av det.

Regnet vil gi seg, og på lørdag og søndag blir det veldig fint, ifølge meteorologen.

- Mandag og tirsdag blir det også fint, men det blir nok litt spredt nedbør. For det aller meste blir det perioder med opphold i Nord-Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer