Bare barnemat?

Vil Arve Juritzen og hans Aida Inger menge seg med de tradisjonelle heterofamiliene på lekeplassen og i skoleferien? Eller vil han foretrekke fritidsklubben for homofile familier?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«NORWEGIAN DAWN»

er det velklingende navnet på luksusskipet som 11. juli legger fra kai i New York City. I ei uke til ende skal homofile familier nyte USAs første homofamiliecruise. Arrangøren er R Family Vacations, som har spesialisert seg på reiser for homofile barnefamilier. De er ikke alene. Stadig flere sikter seg inn mot denne «nye» kundegruppa, i den tro at homofile familier aller helst tilbringer fritida med «sine egne». Hittil har behovet for arbeidet interesseorganisasjonene gjør for de homofiles rettigheter og mot diskriminering, vært stort. Nå bør kanskje de samme organisasjonene være mer oppmerksomme på - frivillig - tilbaketrekking og isolasjon.

DET ER EN STUND

siden homofile ble «oppdaget» som ei attraktiv målgruppe for dem som selger «det gode liv». Per definisjon hadde det moderne homofile mennesket flust med penger og tid, sans for mote og estetikk, ute- og reiseliv. Nå er vi inne i ei ny tid: Stadig flere homofile har flere enn seg sjøl å tenke og bruke penger på. Men situasjonen framstår unektelig som noe komisk etter de siste åras debatter og diskusjoner om hvorvidt homofile skal oppdra barn. Blir ikke disse barna som alle andre barn likevel? Eller har legningen alt å si for hva vi mennesker har felles - når vi blir foreldre? Ja vel, så har vi hatt hver våre utesteder mens vi lette etter potensielle partnere. Men finnes det egentlig en eneste god grunn for at homofile og heterofile familier ikke skal leke i samme sandkasse, på hverdager eller i ferien?

I USA BESTÅR

nå mer enn 160 000 familier av barn og to fedre, ifølge US News & World Report. Hvert tredje lesbiske par oppdrar barn. I Sverige lever 40 000 barn med lesbiske eller homofile foreldre, ifølge Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring (LLH). Tallene er selvfølgelig svært usikre, ettersom vi faktisk ikke vet hvor stor andel av befolkningen som har den ene eller den andre legningen. Mange sitter fortsatt i det berømte skapet. Dessuten er temaet homofile foreldre fortsatt omstridt i flere enn de mest konservative kretser. Om norske forhold sier LLH at de er blitt kritisert for å operere med at Norge har halvparten så mange homofilt oppdratte barn - 20 000 - som i Sverige. Tallet blir rett og slett for høyt for enkelte. For dem som har noe å selge og er på jakt etter nye markeder, er stoda en annen. Ford og Volvo er ikke de eneste som vil selge familiebilene sine til denne gruppa. En ny husholdningsform er i etableringsfasen: de kjøpesterke homofile - med familie.

«DEN NYE VERSJONEN

av the american family» kaller den homofile designeren, Ron Chereskin pappafamiliene for. I år bruker han to slike pappaer med «sine» tre barn til å selge sin 25. herrekolleksjon. «Tida er inne,» sier Chereskin om å rette seg så spesifikt mot denne målgruppa. «Alle skal jo adoptere nå,» sier han om sin egen vennekrets. Selv hevder han å ha nok med hundene sine. Hvem vet - det neste blir kanskje egne cruise for homser med hund?