Bare bot, ikke rettssak etter at Adrian (4) døde i barnehagen

Riksadvokaten har satt punktum.

INGEN RETTSSAK: Riksadvokaten har nå avgjort at dødsfallet til Adrian Gjærde (4), som ble kvalt til døde av en ryggsekksnor i Blindheim barnehage 27. juni i år, ikke blir forfulgt i rettsvesnet. Foto: Privat/NTB Scanpix.
INGEN RETTSSAK: Riksadvokaten har nå avgjort at dødsfallet til Adrian Gjærde (4), som ble kvalt til døde av en ryggsekksnor i Blindheim barnehage 27. juni i år, ikke blir forfulgt i rettsvesnet. Foto: Privat/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Riksadvokaten har henlagt siktelsen mot barnehagebestyreren i Blindheim barnehage i Ålesund etter at en fire år gammel gutt døde i fjor sommer sommer.

 - Riksadvokaten har ikke tatt klagen til følge, det vil si at statsadvokatens henleggelsesbeslutning består for denne del av saken. Saken er nå endelig avgjort, sier statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim til Sunnmørsposten.

Fire år gamle Adrian Gjærde ble funnet livløs med en snor fra en ryggsekk rundt halsen 27. juni i fjor.

Etter gjentatte forsøk på gjenoppliving ble fireåringen bekreftet omkommet.

Guttens foreldre godtok ikke at sønnens død var en ulykke og ville ha saken belyst i en rettssal, samtidig som de har ment at enkeltpersoner skal kunne stilles til ansvar.

ÅSTED:  Tragedien med fire år gamle Adrian Gjærde skjedde i garderoben i Blindheim Barnehage 27. juni i fjor. Foto: Fridgeir Walderhaug/Dagbladet.
ÅSTED: Tragedien med fire år gamle Adrian Gjærde skjedde i garderoben i Blindheim Barnehage 27. juni i fjor. Foto: Fridgeir Walderhaug/Dagbladet. Vis mer

Muligheten for det er nå borte.

Fra tidligere har Blindheim barnehage blitt ilagt en bot på 50 000 kroner fra statsadvokaten,  som mente sikkerheten ikke var god nok.

Eierne til den private barnehagen godtok bot, til tross for at de ikke var enige, for å få rundt saken videre.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer