NORSK AVTALE:  Elisabeth Goffeng, leder for de kabinansatte i Norge, kommer ut av SAS-huset på Kastrup mandag morgen med en avtale. Hennes danske kolleger forhandlet fortsatt klokka 09.30. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix.
NORSK AVTALE: Elisabeth Goffeng, leder for de kabinansatte i Norge, kommer ut av SAS-huset på Kastrup mandag morgen med en avtale. Hennes danske kolleger forhandlet fortsatt klokka 09.30. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix.Vis mer

- Bare dansker skal jobbe for SAS fra Kastrup

Dansk kabinforening kalte SAS for SOS i forrige konflikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved 09.30-tiden mandag er det kun foreningen til det danske kabinpersonalet i SAS som ikke har inngått en avtale med ledelsen etter at flyselskapets avtale med bankene har løpt ut.

Ifølge TV 2 Danmark vil ikke de danske kabinansatte forlenge arbeidstiden i like stor grad som norske kolleger. Norsk Kabinforening inngikk en avtale i morges etter å ha tilbudt å forlenge arbeidstiden fra 44 til 47,5 timer.

Cabin Attendants Union (CAU) representerer det danske kabinpersonalet i SAS.

Det er ikke første gangen denne foreningen markerer seg.

Bare dansker på Kastrup
I en tidligere runde med spareplaner i 2010 var det steile fronter mellom danske kabinansatte og deres norske og svenske kolleger. CAU krevde at kun dansk personell skulle få betjene flyginger til og fra Københavns flyplass Kastrup.

Dette fikk næringsminister Trond Giske (Ap) til å rykke ut og advare foreningen.

Han mente at SAS ikke ville klare seg dersom danskene ikke gikk med på kutt.

Fra SAS til SOS I januar i år satte CAU i gang en kontroversiell kampanje med avisannonser og på Facebook, som ledelsen i SAS reagerte på. Blant annet kalte fagforeningen SAS for SOS i kampanjen.

I 2007 gikk CAU til en ulovlig streik som varte i tre dager og kostet SAS opp mot 90 millioner.

(NTB/Dagbladet).