Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bare de aller alvorligst syke, tidligfødte barna får nå hjelp på Rikshospitalet

Kapasiteten er sprengt.

KAPASITETSPROBLEMER: Kapasiteten ved intensivavdelingen for nyfødte ved Rikshospitalet er sprengt.
Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
KAPASITETSPROBLEMER: Kapasiteten ved intensivavdelingen for nyfødte ved Rikshospitalet er sprengt. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kapasiteten ved intensivavdelingen for nyfødte ved Rikshospitalet er sprengt. Avdelingen har stengt dørene for nesten alle andre enn sine egne, skriver VG.

Bare de aller alvorligst syke, tidligfødte barna får nå hjelp på Rikshospitalet. Rikshospitalet henviser fødende med premature barn til de sykehusene de hører til, ifølge foretakstillitsvalgt Merete Norheim Morken for Norsk Sykepleierforbund ved Oslo universitetssykehus.

- Det gikk ut beskjed til de ansatte fredag om at nyfødtavdelingen på Rikshospitalet ikke lenger skal ta mot pasienter som egentlig tilhører andre avdelinger eller sykehus, sier Morken til VG.

Dermed må andre avdelinger ved Oslo universitetssykehus eller andre sykehus avlaste Rikshospitalet. Ifølge Morken er kapasiteten så sprengt, at det er helt nødvendig å stenge enheten for pasienter som ikke absolutt må være på Rikshospitalets nyfødtavdeling.

- Avdelingen har over lang tid hatt altfor lav sykepleierbemanning og kompetanse. Dette har ført til et stort press på de sykepleierne som jobber der, sier hun.

Ledelsen ved Oslo universitetssykehus var ikke tilgjengelig for VG lørdag.

(NTB)

Hele Norges coronakart