- Bare ekteparet Orderud har motiv

Politiet mener det bare er ekteparet Orderud som har motiv for trippeldrapet i Sørum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg til forklaringene til Lars Grønnerød og Kristin Kirkemo om våpenoverleveringene, mener politiet at det åpenbare motivet for drapet er et av de sterkeste kortene overfor ekteparet Orderud. Det synet har politiet fått gehør for hos domstolen.

De to ukene til neste runde i forhørsretten skal brukes til å synliggjøre motivet ytterligere. Politiet vil styrke sin argumentasjon overfor retten.

Nå gransker politiet de økonomiske disposisjonene til Per Kristian Orderud. Han har hatt veldig høy gjeld knyttet til gardsdriften, og har av den grunn hatt en anstrengt økonomi.

Hvis ikke Per Kristian Orderud blir dømt for trippeldrapet, vil han arve både sin søster og deres foreldre. Odelsgutten og juristen kan arve over sju millioner kroner, viser beregninger Dagbladet har gjort sammen med advokater og andre fagfolk.

Familiekonflikter

Politiet har sikret seg innsyn i alle Per Kristian Orderuds økonomiske disposisjoner, og analyserer nå dette materialet. I det siste avhøret med Per Kristian Orderud gjennomgikk Kripos-avhører Espen Erdal på nytt striden om garden på Orderud.

Ingen femtemann

Forsvarerne i saken har gjentatte ganger påpekt at gjerningsmannen må være en annen enn de fire som er siktet i saken.

Etter det Dagbladet erfarer, har flere vitner i saken fortalt politiet at Kristin Kirkemo skal ha snakket om at det var penger å tjene på å ta livet av de tre.

Etterforskerne har imidlertid ingen tro på teorien om at en leiemorder kan ha utført drapene.

Skaffet våpen

Politiet tror på forklaringene om at ekteparet Orderud skaffet seg to pistoler, og at den ene pistolen seinere ble byttet ut med en grovkalibret revolver.

Politiet har lett etter våpnene overalt på garden, uten resultat. Dette styrker politiets tro på at pistolene ble brukt under drapet, og deretter dumpet på et ukjent sted.