Bare en av 46 livbåter ble satt på vannet

- Unnskyld, sier kapteien, som var blant de første som rømte skuta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bare en av ferjas 46 livbåter ble satt på vannet, melder den sørkoreanske nyhetskanalen YTN. Bilder og videobilder av den kantrede passasjerferja viser hvordan plastcontainerne med redningsflåter ikke er utløst i det skipet går ned.

Samtidig forteller stadig flere av de overlevende hvordan de ble bedt om å holde seg i ro inne i ferja, etter at det begynte å ta inn vann. Det skal ikke ha gått ut noen beskjed om å evakuere eller komme seg ut på dekk før det var fo sent.

- Ga ingen ordre Sør-Korea er kjent for å ha en autoritetstro kultur. Dette kan forklare at mange passasjerer forholdt seg i ro, og ventet på nye instrukser istedenfor å komme seg ut av den synkende ferja.

Samtidig skal den øverstkommanderende om bord, kaptein Lee Joon-suk (60), vært blant de første som forlot skuta da ulykken var et faktum. Tilbake ventet både passasjerer og besetningsmedlemmer på ordre.

- Unnskyld. Jeg skammer meg. Jeg har ikke ord, skal kapteinen ha sagt og dekket til hodet da han av medier ble spurt om han hadde noe å si til de pårørende, melder CNN.

60-åringen etterforskes nå for sin rolle. Lokale medier i Sør Korea melder at han først skal ha beordret passasjerene om å ta på redningsvest, men holde seg innendørs, fordi man jobbet med å stabilisere skipet. Dette skal man ha gitt opp etter en halvtimes tid. Først da skal evakueringsordren ha blitt gitt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer