FÅ ENDRINGER:  Fire av fem som leverte selvangivelsen på nett innen midnatt godtok "originalen". ILLUSTRASJONSFOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN, SCANPIX.
FÅ ENDRINGER: Fire av fem som leverte selvangivelsen på nett innen midnatt godtok "originalen". ILLUSTRASJONSFOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN, SCANPIX.Vis mer

Bare en av fem endret selvangivelsen

869 000 leverte på nett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Drøyt 869 000 arbeidstakere hadde levert selvangivelsen på nett da fristen gikk ut ved midnatt natt til lørdag. Det er omtrent som i fjor.

Mange var som vanlig seint ute med å levere selvangivelsen. 145.000 leverte i løpet av fredagen, 19.000 bare mellom klokka 22 og 23, opplyser Skatteetaten.

Drøyt 177 000 av selvangivelsene som ble levert på nett i år var uten endringer, mot 246.000 i fjor.

Dermed var det bare en av fem som gjorde endringer i år.

- Dette tyder på at flere har benyttet seg av leveringsfritaket, sier skattedirektør Svein Kristensen.

Leveringsfritaket gjelder de som ikke trenger å endre eller legge til opplysninger i selvangivelsen. I fjor benyttet 2 millioner skatteytere seg av denne muligheten.486 000 telefonerMange har imidlertid vært usikre på årets selvangivelse, noe alle henvendelsene til Skatteetatens veiledningstelefon har vist.


Skatteopplysningen har mottatt 486 000 telefoner siden selvangivelsen ble sendt ut 22. mars, og bare fredag besvarte de over 35 000 henvendelser fra publikum.

Mellom 80 og 90 prosent av dem som leverte selvangivelsen innen fristen, eller benyttet seg av leveringsfritaket, kan regne med å få skatteoppgjør i juni.

De som har penger til gode kan regne med å få dem på konto kort tid etter, mens de som får restskatt har frist til august med å betale denne.

(NTB).