«Bare en av oss skal oppleve 2000»

BODØ (Dagbladet:) «Bare en av oss skal oppleve 2000». Det skal drapstiltalte Jørn-Are Andersen Sæle ha sagt om seg selv og eks-kjæresten Linn Charlott Nesblom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av Sæles kamerater vitnet i dag i Salten herredsrett. Han kjente til forholdet mellom Sæle og Linn, og hadde også fått vite av Sæle at han hadde forsøkt å kvele henne på hybelen hennes.

- Jørn-Are sa en gang til meg at det var enten han eller hun som skulle få oppleve 2000, fortalte den 24 år gamle kameraten i retten.

6. november 1999 ble Linn Charlott Nesblom drept. Sæles kamerat vurderte å fortelle noen om angrepet fra Sæle og om det han hadde sagt, men gjorde det ikke.

- Jeg tenkte at jeg måtte gjøre noe før det skjedde noe, men tenkte også med meg selv at det gikk sikkert greit, sa 24-åringen.

Han forklarte retten at Jørn-Are var to forskjellige personer når han var edru og når han drakk alkohol og brukte det sterke legemiddelet Rohypnol.

- Uten «ryppa» (Rohypnol) var han som alle andre. Han spilte håndball og fotball, og likte å fiske. Med «ryppa» var han en helt annen person. Det var sinne og sjalusi. Når han går på «ryppa» er han syk i hodet, sa vennen.