Bare en dumhet

Mener Erna Solberg at Jens Stoltenberg også bør gå av?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ETTER SEKS DAGER i politisk storm var Per Ditlev-Simonsen forståelig nok preget. I sin egen storstue i Oslo Rådhus gikk han på talerstolen. Og gikk av. Han hadde ikke ordførerkjede på. Men han skapte bilde av en hedersmann som tok ansvar for sine handlinger.

På grunn av en grov feilvurdering, innrømmet han. Ikke minst understreket han at han som ordfører hadde lagt vekt på å være samlende, en ordfører for alle i byen, og derfor hadde det gjort inntrykk på ham at de to ledende partiene i opposisjonen hadde bedt ham gå av.

MEN SÅ KUNNE han likevel ikke dy seg. På grunn av en dumhet for 16 år siden, sa han. Det er absurd, men slik er det.

Selvfølgelig føles det absurd å bli gjenstand for et slikt kjør på tampen av en hederskronet politisk karriere. I over 40 år, som han sa, hadde han hatt tillitsverv i Høyre. Det vitner om en mann med et dyptfølt samfunnsengasjement, en som har viet store deler av sitt liv til det fellesskapet han nå er beskyldt for å ha sveket. Det må føles mer enn absurd – det må føles blodig urettferdig.

Men det var ingen dumhet han begikk for alle de åra siden. Han visste hva han gjorde da han hentet ut penger fra sin sveitsiske konto, og han må ha reflektert over at dette er ikke riktig. Som medlem av finanskomiteen, som forsvarsminister, visste han bedre enn de fleste at det han gjorde ikke var lov. Han visste, eller burde ha visst, at det var uforenlig med å være toppolitiker. Hadde han innsett konsekvensene av det, ville ikke hele Norge i dag visst hvem Endre Rangnes er.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer