Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Bare en syk person, og da bare i søvne, kunne forestille seg at Russland skulle ville angripe NATO»

Putin i nytt intervju.

SLÅR TILBAKE: Russlands president Vladimir Putin har gitt et intervju til den italienske avisa Corriere della Sera.  Foto: Pavel Golovkin/AFP
SLÅR TILBAKE: Russlands president Vladimir Putin har gitt et intervju til den italienske avisa Corriere della Sera. Foto: Pavel Golovkin/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russland er ingen trussel mot Vesten, sa den russiske presidenten Vladimir Putin i et intervju lørdag, der han også gjorde det klart at han fortsatt står fast på fredsavtalen for Ukraina.

- Jeg vil gjerne si at det ikke er noen grunn til å være redd for Russland. Verden har endret seg så mye at ingen med vettet i behold kan forestille seg en stor militær konflikt i dag, sa Putin i intervjuet med den italienske avisa Corriere della Sera.

- Bare en syk person, og da bare i søvne, kunne forestille seg at Russland skulle ville angripe NATO, sa han videre.

Intervjuet ble gjort i forkant av et besøk i Italia neste uke da Putin også skal mottas av pave Frans i Vatikanet.

Overfor den italienske avisa gjorde han det klart at Russland bare forsvarer seg mot trusler fra utlandet. Han påpekte at NATO-landenes militære utgifter er ti ganger så høye som Russlands, og at USAs militærbudsjett er verdens største.

For å sikre en strategisk balanse sa han at Russland vil utvikle de nødvendige våpensystemer til å kunne stå imot rakettene i det vestlige rakettforsvaret.

Angående krisen i Ukraina understreket Putin at han står fast på fredsavtalen som ble undertegnet i Minsk i februar, og han anklaget myndighetene i Kiev for ikke å være villig til å sette den ut i livet og inngå i dialog med separatistene.

Han oppfordret Vesten til å overtale ukrainske myndigheter til å gå i forhandlinger med separatistene, med sikte på selvstyre for de opprørskontrollerte områdene med en ny valglov og amnesti for opprørerne.

Forholdet mellom øst og vest er det kaldeste siden den kalde krigen på grunn av den russiske annekteringen av Krim-halvøya og intervensjonen og støtten til de prorussiske opprørerne i Ukraina. (©NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!