- Bare en time fra redningen

Den norske hjelpearbeideren Kåre A. Lund (53) var trolig bare én time fra å slippe unna opprørstyrkene som tok hans liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lund ble ifølge pålitelige meldinger funnet død i går, ikke langt fra stedet der hans utbrente bil ble funnet tidligere i uka ved byen Toe Town i Liberia.

- Med de opplysninger vi har fått, hadde han klart å komme unna opptøyene og opprørssoldatene hvis han hadde passert stedet hvor han ble stoppet, bare en snau time tidligere forrige fredag, sier talsmann for Lunds pårørende, André Jaworski, til Dagbladet.

Det var liberianske Røde Kors-folk som fant Lund. På oppdrag fra norsk UD hadde de gått inn i området hvor Lund har vært savnet siden forrige fredag, opplyser pressetalsmann Karsten Klepsvik.

En offisiell identifisering er ennå ikke foretatt, men lederen for det stedlige Røde Kors kjenner Lund og sier at det ikke er tvil om at den døde er Kåre A. Lund.

Ført bort

Lund dro fra Norge forrige onsdag for å inspisere et bistandsprosjekt i det sørlige Liberia. Forrige fredag skulle han og ADRAs stedlige leder og en sjåfør kjøre fra byen Slagleipie til Toe Town. De kom aldri fram. Ifølge ubekreftede meldinger ble de stoppet av opprørere.

Flere døde afrikanere ble funnet ved Lunds utbrente bil, blant dem de to som var med. Øyenvitner skal ha sett en hvit mann bli ført bort. I går kom meldingen om at han var funnet død ikke langt unna.

Han etterlater seg kone, tre barn og deres familier.

Tomrom

- En god ektemann og far og en begeistret bestefar som etterlater seg et uendelig tomrom, sier styreleder Geir Olav Lisle i Adventistsamfunnets bistandsorganisasjon ADRA-Norge.

Kåre A. Lund var bosatt i Rakkestad i Østfold, og var daglig leder i ADRA-Norge.

- Han var enn garvet bistandsarbeider, jordnær, realistisk og med en egen evne til å forstå menneskene og situasjonen rundt seg. Det er med dyp sorg vi mottar meldingen om at han uforvarende kom opp i en situasjon som var utenfor hans kontroll, sier styreleder Lisle.

DREPT: Ifølge hjelpeorganisasjonen -Norge er det er den savnede hjelpearbeideren Kåre A. Lund som ble funnet død nær byen Toe Town i Liberia i går. Bildet er tatt i Etiopia.
UTBRENT: Her er bilen som Kåre A. Lund og hjelpearbeiderne kjørte. To liberiske kolleger ble funnet døde i umiddelbar nærhet av bilen torsdag. I går ble også Kåre A. Lund funnet drept.