Bare Erna og hennes statsråd droppet Gud

Men flere Solberg-statsråder enn Stoltenberg-statsråder ba om Guds hjelp, skriver Vårt Land.

EDSAVLEGGELSE: Alle de nye statsrådene, bortsett fra regjeringssjefen selv og Vidar Helgesen, ba om hjelp fra høyere makter i forbindelse med sin edsavleggelse.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
EDSAVLEGGELSE: Alle de nye statsrådene, bortsett fra regjeringssjefen selv og Vidar Helgesen, ba om hjelp fra høyere makter i forbindelse med sin edsavleggelse. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo (NTB):

Under Jens Stoltenberg ba seks av ti statsråder om Guds hjelp i eden de avla da de ble innsatt. I den nye regjeringen er Erna Solberg og Vidar Helgesen de eneste som ikke har bedt høyere makter om hjelp.

Vårt Land presenterer tallene i dag under tittelen «Erna ba ikke om Guds hjelp». Tallenes tale er klar: Solbergs regjering består av flere gudfryktige enn Stoltenbergs lag, men Solberg selv står altså utenfor.

Både Solberg og Helgesen har med seg eden, som alle statsråder og statssekretærer avlegger, fra forrige gang de satt i regjering. De har altså ikke avlagt noen ny ed i forbindelse med at Høyre og Frp dannet regjering. Solberg avla ed som kommunalminister, mens Helgesen var statssekretær i UD fram til 2005.

17 av 39 Jens Stoltenberg hadde totalt 39 statsråder inkludert seg selv i løpet av åtte år med rødgrønt styre. Av disse tok 17 med teksten om Guds hjelp i eden. Av Solbergs utvalgte sier hele 16 av 18 ja til Gud.

- Hos oss er det kanskje flere medlemmer av statskirken. Det kan også henge litt sammen med partifarge.

Men dette gikk litt fort før vi skulle inn på Slottet, så hvor mange som reflekterte over dette, vet jeg ikke, sier statsminister Solberg til Vårt Land.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer