«Bare et tidsspørsmål før første politimann blir drept»

- Vi har gitt fra oss mer og mer av makten i gatene til de tunge kriminelle. De har ikke respekt for politiet, og vi venter et politidrap hvert øyeblikk. Det sier en av de erfarne politietterforskerne som deltok under aksjonen mot MC-klubben Untouchables onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Raske penger - brå død

I lokalene ble det funnet skarpladde våpen klare til bruk.

Dagbladet møter sterk misnøye mot ledelsen i Oslo politidistrikt blant politifolkene som jobber tett opp mot det tunge kriminelle miljøet i hovedstaden.

- Vi føler at ledelsen er passiv. Vi trenger en fast gruppe som kan ha ansvar for å møte disse miljøene. Færre og færre politifolk ønsker å jobbe innad og mot de organiserte kriminelle miljøene, både fordi situasjonen er blitt farligere, men også fordi de ikke føler de har støtte for den jobben de gjør i ledelsen. Det sier tillitsmann ved Oslo politidistrikt, Arne Jørgen Olafsen til Dagbladet.

Fra 31.12 i år oppløses det såkalte «spider-prosjektet» som har ansvar for å kartlegge MC-kriminelle i hovedstaden. Det var folk fra denne gruppen som blant annet bidro til at Untouchables ble tatt for drapet på torpedo Eivind Johansen (30).

Kniver og håndvåpen

- De få politifolkene vi har som kan gå inn i disse miljøene og snakke med sentrale personer, lever fryktelig utsatt. Ikke minst de som har familie. Belastningen må deles på flere personer, som har muligheten til å sette seg i respekt, sier Arne Jørgen Olafsen. Han forstår frustrasjonen blant «gutta på gølvet».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer