- Bare et tidsspørsmål før hvithaien dukker opp her

Biolog mener vi bør ta den i mot med åpne armer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kurator og avdelingsleder ved akvariet Den blå planet i København, Lars Olsen, tror at det er like før hvithaien kommer til våre farvann.

- Flere skal ha observert hvithai i England, så det kan godt ha vært hvithaier i våre farvann allerede, bare at vi ikke har sett dem, sier Olsen til danske metroexpress.

Ifølge metrexpress rapporteres det om 75 haiangrep i året på verdensplan. Fem av disse angrepene er fatale. En fullvoksen hvithai måler omtrent seks meter, men utenfor Hawaiis kyst er det målt hvithai på over åtte meter.

Han forteller da at det vil dreie seg om dyr som streifer, og ikke en fast bestand. Den viktigste grunnen til at avdelingslederen tror det blir mer hvihai i disse farvann, er kursendringer hos byttet.

«Kort» avstand Blant annet har klumpfisk og Middelhavsarter flyttet seg mye lengre nordover, og da er det naturlig at hvithaien flytter seg etter dette bevegelsesmønsteret, skriver den danske nettsida.

Rune Kristiansen ved det danske Kattegatcenteret, støtter sin kollega i Den blå planet. Havbiologen peker da på det store spekteret som hvithaien kan bevege seg i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer