IKKE OVERVÅKET LIKEVEL: Oslo S er mye dårligere overvåket enn det det gis inntrykk av. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet
IKKE OVERVÅKET LIKEVEL: Oslo S er mye dårligere overvåket enn det det gis inntrykk av. Foto: Håkon Eikesdal/DagbladetVis mer

Bare ett av åtte politikameraer i Oslo fungerer

Politiets kameraovervåking i Oslo er i praksis lagt ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare ett av åtte overvåkingskameraer i området rundt Oslo S fungerer.

Da kameraovervåkingen ble innført i 1999, ga det umiddelbare resultater. De seks kameraene ble fulgt av operatører som holdt løpende kontakt med politipatruljer.

Men i 2005 ble sentralen på Oslo S lagt ned og operatørene satt til flere andre oppgaver, blant annet sentralbordtjeneste på Politihuset, skriver Aftenposten.

- På det meste gikk antall straffesaker i området ned fra 13000 til 8500 i året. Kameraovervåkingen gjorde at vi ofte kunne gripe inn før ord var blitt til handling, sier leder Sigve Bolstad i Oslo Politiforening.

Han mener det er uforståelig at kamerabruken er trappet ned.

Politimester Anstein Gjengedal mener at politiet den siste tiden har hatt så mange mannskaper i området at behovet for kameraer har vært lite. Men han lover likevel at flere skal bli tatt i bruk igjen.

- I øyeblikket er ett aktivt. De fem andre kameraene rundt Oslo S vil bli aktivert i løpet av kort tid, sier han. Ytterligere to kameraer i sentrum ble satt opp i forbindelse med ski-VM.

I tillegg til politikameraene finnes det et stort antall kameraer eid av hoteller, butikker og banker, men også mange av disse er ikke nødvendigvis i bruk.

(NTB)