Bare ett hus er OK

ÅS (Dagbladet): Bare ett av husene på det nye boligfeltet ved Landbrukshøyskolen på Ås utenfor Oslo er som det skal. Resten av leilighetene har mangler. Det er konklusjonen Ås kommune har kommet fram til etter at en byggkontrollør har registrert mangler for de fortvilte boligeierne. Kommunen er rystet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er ikke grenser for hvor mye dårlig arbeid vi registrerer på dette nye boligfeltet, sier Vigdis Sammerud. Hun er avdelingsleder i bygningsavdelingen i Ås kommune.

Kommunen har ennå ikke gitt en ferdigattest på boligfeltet. For tre år siden ga de brukstillatelse under forutsetning av at manglene ble rettet opp. Det har ennå ikke skjedd. Derfor har kommunen hyret inn en egen byggkontrollør som arbeider full tid med å registrere manglene. Håpet er at kommunens lange mangel-liste kan føre til at beboerne får noe igjen fra konkursboet etter byggherren Forus Trelast.

- Det er et omfattende arbeid. Håndverkerne har gjort dårlig arbeide. Det er ikke noe å si på selve byggemetodene, men jobben er ikke utført som den skal, sier Vigdis Sammerud.