Russlands invasjon av Ukraina:

«Bare ett utfall»: - Ikke sant

Amerikansk offiser mener at Russland har overtaket i Ukraina. «Ingenting de siste månedene har forrykket den strategiske balansen», skriver offiseren, som får norsk motbør.

KRIG: Under en pressekonferanse i Ankara i Tyrkia den 3. november sier Nato-sjef Jens Stoltenberg at president Putin feiler i krigen i Ukraina. Han sier også at han forventer at Sverige og Finland snart blir fullverdige medlemmer av Nato. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Til tross for ukrainsk framgang på slagmarken, deriblant lynoffensiven i Kharkiv fylke, mener den pensjonerte amerikanske offiseren Daniel Davis at Vladimir Putins nådeløse krigsmaskin har overtaket i Ukraina.

«I våres skrev at jeg bestanddelene som utgjør krigføring, var i Russlands favør [ …]. Ingenting de siste måneden har forrykket den strategiske balansen», skriver Davis i det nettbaserte forsvars- og sikkerhetstidsskriftet 19fortyfive.

Den pensjonerte oberstløytnanten Davis mener den eneste måten krigen kan ta slutt på, er gjennom en fredsavtale mellom Ukraina og Russland.

«Det eneste spørsmålet som gjenstår, er hvor mange flere ukrainere som må dø før denne brutale sannheten synker inn hos lederne av de to stridende partene», skriver Davis, og legger til:

- Rett og slett ikke sant

Davis' bastante konklusjon får den tidligere forsvarstoppen Arne Bård Dalhaug til å reagere.

- Jeg synes Davis framstår litt enøyd. Det er rett og slett ikke sant at det bare er ett mulig utfall av denne krigen. Konflikten kan muligens løses med en avtale, men man må også gi plass til andre mulige utfall, sier Dalhaug, pensjonert generalløytnant, til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer