Bare få dager gamle blir kalvene sparket, dratt i ørene og løftet etter halen

Rystende dyremishandlingsvideo fra USA vekker reaksjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dyrevernsorganisasjonen «Compassion over killing» har har lagt ut en video med rystende bilder av dyremishandling fra et kalvedistribusjonsfirma i byen Kersey i Colorado.

Videoen viser kalver som blir dratt etter ører og bein, løftet etter halen og sparket. Kalvene blir også kastet rundt av arbeiderne.

COK kjemper for dyrs rettigheter, og er også en gruppe som promoterer en vegetarisk livsstil.

Gikk undercover «Compassion over killing» fikk tilgang til farmen da de sendte en av deres frivillige arbeidende til å jobbe undercorver for gården som går under navnet Quanah Cattle Company.

Quanah Cattle Company kjøper kalver fra nærliggende meieribedrifter, og oppbevarer dem fram til kalvene skal fôres av bønder.

Ifølge en pressemelding fra organisasjonen, var flere av kalvene bare dager gamle da de fikk den røffe håndteringen av arbeiderne på den såkalte kalvefabrikken.

- Kalvene er bare dager gamle når de blir utsatt for denne behandlingen. Flere av dem klarer heller ikke å gå ordentlig, skriver organisasjonen.

Ifølge The Business Journal har fabrikken 15 000 kalver i året. Fabrikken er eid av J.D Heiskell, som er den fjerde største matfabrikanten i USA basert på produksjon. Selskapet er en fjerdegenerasjons familiebedrift.

Sterke reaksjoner COW bestemte raskt å henvende seg til politiet, og saken er nå under etterforskning ved det lokale lensmannskontoret.

TV-kanalen 9-news har snakket med dyreeksperter som forteller at behandlingen av kalvene er uakseptabel.

- Her ser jeg mye røff behandling som ikke er akseptabel. Å dra i øra og beina for å flytte på dyra er ikke greit, sier Temple Grandin til kanalen etter å ha sett videoen.

En meieribedrift i området har også reagert på videoens innhold.

- Jeg bli kvalm av å se det. Dette er ikke i tråd med vårt verdisystem. Kalvene er små og sårbare, du skal ikke mishandle dem, sier Ashley Edstrom ved meieribedriften Sugar Hill, som også ligger i Kersey. Ved hans meieri har de montert kameraer for å unngå lignende situasjoner.

Sjefen ved Quanah, Robert Hodgen, forteller at han ikke visste om behandlinga, men lover å gjøre noe med det snarlig.

- Så fort jeg så videoen, hoppet jeg i bilen. Jeg kjørte ut der og startet en etterforskning. Dette er ikke sånn vi skal oppføre oss, vi gjør nå alt vi kan for å bedre situasjonen så raskt så mulig, sier han til kanalen.