Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bare fagre ord?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Få av politikernes fagre løfter om kamp mot hverdagsrasismen er fulgt opp, ett år etter drapet på Benjamin Hermansen. Strakstiltak myntet på skoleungdom er ennå ikke satt ut i livet. Mange departementer har heller ikke fulgt Stoltenberg-regjeringens pålegg om å kalle inn folk med innvandrerbakgrunn til intervju. Tall NRK har hentet inn, viser at bare sju av de 148 som er ansatt i departementene siden Holmlia-drapet har minoritetsbakgrunn.
  • Dette illustrerer hvor fort viktige saker går i glemmeboka når de er ute av medienes søkelys. Vel har løftene avstedkommet handlingsplaner, som det nødvendigvis vil ta noen tid å gjennomføre. Men det er nesten tragisk at innvandrere fortsatt skal være sist blant likemenn i et arbeidsmarked som skriker etter arbeidskraft. Når selv ikke sentralforvaltningen er i stand til å følge politikernes påbud, er evnen til politisk handling illevarslende svak.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!