Bare faren overlevde da Thomas sendte leiemorder på familien. Nå har han reddet sønnens liv

I natt ble Thomas Whitaker reddet fra henrettelse.

DØDSSTRAFF: Thomas Whitaker skulle etter planen bli henrettet klokka 01.00 natt til fredag. Guvernør Greg Abbott i Texas stoppet henrettelsen, og Whitakers far fikk det som han ville. Foto: Texas Department of Criminal Justice via AP / NTB Scanpix
DØDSSTRAFF: Thomas Whitaker skulle etter planen bli henrettet klokka 01.00 natt til fredag. Guvernør Greg Abbott i Texas stoppet henrettelsen, og Whitakers far fikk det som han ville. Foto: Texas Department of Criminal Justice via AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO / NEW YORK (Dagbladet): Året var 2003. Thomas Bartlett Whitaker hevdet overfor sin velstående familie at han nettopp hadde fullført eksamen og straks var uteksaminert fra universitetet.

Familien med faren Kent, mora Tricia og broren Kevin tok ham med ut på middag på en restaurant i nærheten av familiens hjem i Stafford i Texas. Under middagen fikk Thomas en Rolex-klokke til godt over 30 000 i uteksamineringsgave.

De ante ikke at han var i ferd med å lure dem i en dødsfelle.

Leiemorder

På kvelden kom de hjem. Thomas hevdet han måtte hente mobiltelefonen i bilen.

Broren Kevin (19) ble skutt først, og døde momentant. Mora Tricia ble skutt og døde på vei til sykehus. Så ble faren Kent skutt og overlevde. Også Thomas ble skutt i armen, med den hensikt å se ut som et offer for et hjemmeran som hadde gått fryktelig galt, skriver ABC News.

Nesten to år etterpå, ble Thomas, som den gang var kjent som Bart, arrestert i Mexico. Etterforskerne hadde avslørt den grusomme sannheten: den da 23 år gamle mannen hadde planlagt familiemassakren til punkt og prikke i håp om arve familiens eiendom med en verdi på over åtte millioner kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer