Bare «fiffen» får drikke

TROMSØ (Dagbladet): Tromsøs supportere er fly forbannet på alkoholpolitikken på Alfheim stadion. Mens det serveres alkohol når fiffen samles i VIP-losjene, er det strengt forbudt å ta med så mye som en kaffedokter på tribunen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hvor er det blitt av prinsippet om at idrett og alkohol ikke hører sammen? spør Kjell Johnny Lekang, leder for Tromsø-supporterne. Han reagerer kraftig på at det serveres alkohol i VIP-losjene på Alfheim stadion.

Alkohol er strengt forbudt på Alfheim, men forbudet gjelder ikke for alle. Nylig tok klubben i bruk det de kaller «Alfheim Business Class». Her kan «samarbeidspartnere» nyte hva de måtte ønske av flytende føde.

- Det er ikke lov å servere alkohol under selve kampen, bare før og etter, sier TIL-direktør Brynjar Elde.

Elde har ingen betenkeligheter med at det nytes alkohol i forbindelse med et idrettsarrangement. Han sier det er et av Tromsøs hoteller som står for kurs og konferanser på stadion, og som har bevillingen.

Øl på Store stå?

Fotballformann i TIL, Gunnar Wilhelmsen, synes det er helt naturlig at VIP-ene kan nyte alkohol på Alfheim. Men han har ikke vurdert ølsalg på Store stå.

- At folk har muligheter til å ta et glass til maten, synes jeg ikke strider mot prinsippet om at alkohol og idrett ikke hører sammen, sier Wilhelmsen.

Han synes det blir det samme om folk koser seg med mat og drikke på stadion før kampen eller på en restaurant.

Tromsø-politiker Tor Zachariassen (Ap) reagerer kraftig på at TIL tilbyr alkohol på fotballkampene: - Det er en hån mot holdningen idretten ellers har til alkohol. Han er overbevist om at arenaen ville fått et krystallklart nei fra politikerne hvis de hadde søkt om bevilling.

- TIL burde konsentrere seg om å servere severdig fotball, sier Zachariassen.

Supporterleder Kjell Johnny Lekang reagerer på alkoholserveringen. Han synes verken det skal serveres alkohol på tribunen eller til VIP-ene.

Reagerer sterkt

- Alkohol og idrett hører ikke sammen, ferdig med det, sier Lekang.

Han mener ledelsen i TIL skjuler seg bak at alkoholen blir servert i tilknytning til mat, når realiteten er at det blir servert flytende føde i tilknytning til fotball.

- Supporterklubben har diskutert saken, og synes dette sender ut feil signaler til folk. Det er ikke slik at noen tåler bedre enn andre å nyte alkohol til kampen, sier Lekang.

<B>FORBUDT, MEN IKKE FOR ALLE:</B> På Alfheim stadion i Tromsø er det alkoholforbud, men ikke for alle. I VIP-losjene serveres både øl, vin og brennevin.
<B>REAGERER:</B> - Idrett og alkohol hører ikke sammen, sier supporterleder Kjell Johnny Lekang, her med Linda Berg-Hansen.