- Bare flaks at dette ikke gikk veldig galt

Video viser trailer som konsekvent ligger langt over i motsatt kjørefelt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jonathan Herwig og en kamerat var i går på vei fra Trondheim til Sverige for å kjøpe snus da de ble liggende bak en trailer på E14 som gjorde at de sporenstreks ringte politiet.

Traileren kjørte nærmest konstant langt over i motgående kjørefelt. Flere ganger kom biler i mot som med et nødskrik unngikk en frontkollisjon med det tunge kjøretøyet. Takket være lite trafikk og rein flaks skjedde det heldigvis ingen ulykker.

- Det var mye flaks involvert, han befant seg i beste fall på midtstripa, men som regel langt over, sier Jonathan Herwig til Dagbladet.

Den hasardiøse kjøringa kan du se i videoen over.

- Må være full Herwig utdanner seg til trafikklærer og reagerte umiddelbart da han så oppførselen traileren hadde i trafikken. Han ringte politiet og ble satt over til en patrulje som deltok i en større trafikkontroll mot grensa til Sverige.

Politipatruljen fortalte Herwig og kameraten at de ville stoppe traileren i kontrollen, men 10-15 minutter før de kom til kontrollstedet, kjørte traileren inn en sidevei som ledet til en gård. Herwig og kameraten ventet i 10 minutter, før de kjørte videre til Sverige.

Da kameratene på sverigetur ble stoppet i storkontrollen noen minutter seinere, fortalte de at det var de som hadde ringt politiet angående traileren.

- Politimannen ba om å få se videoen, etter å ha sett den sa han at trailersjåføren «må være full», forteller Herwig.

 SVINGETE:  På svingete veier ble det mange nestenulykker. Traileren holdt seg stort sett på den gule linja.
SVINGETE: På svingete veier ble det mange nestenulykker. Traileren holdt seg stort sett på den gule linja. Vis mer

Selv om politiet så videoen og mistenkte at en trailersjåfør som sto parkert kun 10-15 minutter unna kjørte i fylla, valgte de verken å be Herwig om videoen eller kjøre tilbake for å be trailersjåføren om å blåse.

Da Herwig og kameraten kjørte tilbake fra Sverige, ble de opplyst av politiet som holdt kontrollen at traileren fortsatt ikke hadde passert. De møtte imidlertid traileren på vei tilbake til Trondheim.

- Han må ha tatt en pause på en times tid ved gården, før han kjørte videre, forteller Herwig.

- Redd for å havne i grøfta Da Dagbladet i går kveld snakket med operasjonsleder ved Nord-Trøndelag politidistrikt, ble imidlertid politiet interessert i videoen. Herwig skal i dag ned til politistasjonen i Stjørdal for å vise dem videoen, politiet vil eventuelt iverkesette etterforskning.

Traileren som grisekjørte og var nære på å forårsake flere stygge ulykker har en presenning merket «Sundqvist». Dagbladet var i går kveld i kontakt med Hans Ahola, daglig eier i Ahola Transport. Han bekrefter at sjåføren tilhører en estisk underleverandør av det finske selskapet.

- Det er en av våre sjåfører som tilhører et estisk underselskap. Vi forsøker nå å få kontakt med sjåføren, men han har skrudd av mobilen, sa Ahola til Dagbladet torsdag kveld.

- Den estiske ledelsen forteller at det er snakk om en svært erfaren og eldre sjåfør som har et godt rykte. Vi vet ennå ikke hva som har skjedd, la han til.

- Får aldri kjøre for oss igjen Også fredag har Dagbladet vært i kontakt med Ahola. Han sier da at føreren av traileren kan ha vært redd for å havne ut i grøfta på dårlige norske veier.

- Jeg har sett videoen og er veldig overrasket. Personlig har jeg ikke kommet i kontakt med den estiske sjåføren, men jeg har fortstått av hans arbeidsgiver i Estland at han kan ha vært redd for å komme for langt ut på høyrekanten på kronglete, smale veier. Forøvrig synes jeg han som filmet burde kjørt mer for å stoppe denne kjøringen enn å filme og gå til media med sensasjonsoppslag, sier Ahola.

 UT I GRØFTA:  Biler som kom kjørende i motsatt retning måtte nærmest ut i grøfta for å slippe unna.
UT I GRØFTA: Biler som kom kjørende i motsatt retning måtte nærmest ut i grøfta for å slippe unna. Vis mer

Han viser også til sin teamleder for trafikk øst for Finland, Markus Corin.

Og Corin har kommet litt lenger i oppklaringen.

- På grunn språket har jeg ikke fått snakket med sjåføren selv. Men hans arbeidsgiver i Estland sier at han fortsatt var i Norge ved 11-tiden i dag. Jeg har sett videoen, og kan slå fast at dette absolutt ikke er akseptabel kjøring. Vi skal ha en forklaring, men kan allerede konkludere med at han ikke skal fortsette å kjøre for oss, sier teamlederen til Dagbladet.

Vis mer