- Bare flaks at ingen ble truffet

Seks skudd ble avfyrt med pistol under en gjengkrangel utenfor Bohemen i Arbeidergata i Oslo sentrum i går natt. Det var to av disse som traff en taxi utenfor Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var bare flaks at mennesker som tilfeldig befant seg i området ikke ble truffet, sier politiinspektør Stein Hustad til Dagbladet.

Etter alt å dømme var skytedramaet ved Stortinget ved 23-tida søndag kveld et oppgjør mellom gjenger av utenlandsk opprinnelse.

Ifølge et vitne løp anslagsvis seks personer fra utestedet Bohemen bortover Arbeidergata mot det såkalte Dasslokket og Karl Johans gate.

Stakk i bil

En person skal ha kommet ut av en bil ved utestedet, inntatt skytestilling og fyrt av seks skudd i retning drosjeholdeplassen ved Dasslokket, Karls Johans gate og Stortinget. Etter at skuddene var avfyrt, satte skytteren seg inn i bilen og forsvant i stor fart.

Politiinspektør Hustad sier at politiet foreløpig ikke har noen formening om motiv eller hvem som er involvert.

Etter det Dagbladet kjenner til, har imidlertid politiet opplysninger om en bestemt bil, som de jobber intenst for å finne.

Kulene borte

Politiet har funnet to sikre innslag for prosjektilene, mens et tredje prosjektil muligens har truffet ei dør i Stortinget.

- Vi har ikke funnet prosjektiler, sier Hustad.

Politiinspektøren sier det er viktig å få understreket at skuddene ikke var rettet mot drosja som ble truffet. Politiet har fullstendig forkastet teorien om at en snikskytter eller flere snikskyttere er på ferde i Førjuls-Oslo.

Det er Øistein Hofstad som eier drosja som ble beskutt. Han tror ikke den som avfyrte skuddene, var ute etter bilen eller sjåføren. - Men det er jo ikke mindre skummelt at det finnes gærninger som går rundt og skyter i gatene, sier Hofstad.

GJENGOPPGJØR: Her utenfor sportspuben Bohemen i Oslo ble det avfyrt seks pistolskudd søndag kveld. To av skuddene traff en drosje utenfor Stortinget.