Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bare flaks at ingen døde

Trond Dolve takker flaksen for at han ble reddet levende ut av Oslofjordtunnelen. Nå håper han og redningsmannen at tunnelsikkerheten bedres.

BLE REDDET: Tommy Jacobsen (t.h) stoppet og tok med Trond Dolve ut av Oslofjordtunnelen. Det reddet trolig livet hans. Foto: Nina Hansen
BLE REDDET: Tommy Jacobsen (t.h) stoppet og tok med Trond Dolve ut av Oslofjordtunnelen. Det reddet trolig livet hans. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Trond Dolve har vært yrkessjåfør i en halv mannsalder, og har vært involvert i alvorlige ulykker før. Tirsdag var han bare minutter fra døden.

Han sto 200 meter fra det brennende vogntoget i Oslofjordtunnelen, over tre kilometer unna tunnelåpningen.

- Det var bare flaks som gjorde at jeg klarte å komme meg ut i live, sier han når Dagbladet møter ham ved vogntoget hans på Alnabru.

- Jeg kom kjørende inn i tunnellen da jeg plutselig møtte en vegg av røyk. Jeg så ikke mer enn en meter foran meg. Jeg gikk ut av bilen for å finne noen som kunne kjøre meg ut, men alle bare suste forbi, grepet i panikk, vil jeg tro, sier Dolve.

Kastet seg over panseret Trailersjåføren forteller at han så vidt kunne se bilene han forsøkte å stoppe. En personbil suste forbi før den neste traff ham med speilet. Også en lastebil kom kjørende forbi før Dolve klarte å stoppe den siste bilen som var på vei ut.

- Han kastet seg nærmest over panseret mitt, helt vill i blikket, sier Tommy Jacobsen.

Det var han som til slutt stoppet, og overraskelsen var stor da han så at det var nettopp Trond Dolve, en bekjent av ham, som sto der.

- Jeg ble veldig lettet da han stoppet. Det var den siste bilen i tunnellen, og hadde ikke han stoppet, så hadde ikke jeg vært her i dag. Ambulansepersonellet sa at jeg ikke hadde klart meg mer enn halvannet minutt lenger i tunnelen, sier Dolve.

- Vi så ingenting da vi kjørte mot utgangen. Vi måtte bare kjøre framover uten å vite om vi kom til å treffe noe. Vi ble også grepet av panikken, det at vi nesten ikke klarte å puste. Det var så mye røyk at vi så vidt så panseret på bilen, sier Jacobsen.

Mange spørsmål I ettertid er det alle spørsmålene som sitter igjen hos de to.

- Vi hadde rett og slett flaks. Hadde det vært rushtid og mange biler i tunnelen, hadde det blitt et så stort kaos at det hadde vært 50 døde eller noe, sier Jacobsen, mens Dolve nikker anerkjennende.

- Jeg sitter igjen med mange spørsmål. Hva kunne jeg gjort om ikke han (Jacobsen) hadde stoppet? Hva om det hadde vært rushtid? Hva skal man egentlig gjøre i en sånn situasjon, spør Dolve.

Nå som de begge kom ut av det med livet i behold, håper de historien deres kan føre til at myndighetene ser på om det er mer som kan gjøres for å bedre sikkerheten i tunnelene her i landet.

- Kunne blitt veldig ille - Det står noen bokser inne i tunnelene, men hva er det i de boksene? Og hvordan skal man finne fram når man ikke ser noen ting? Hvor lenge vil man kunne leve i en slik situasjon?

Dolve har mange spørsmål. Vogntoget hadde han ikke mulighet til å snu. Viftene blåste røyken i hans retning og det ble stadig vanskeligere å puste.

- Om det er telefoner i de boksene, har man ikke mye bruk for det. Det kunne kanskje vært noen celler av et slag med friskluft, så kunne man iallfall stå der inne og puste til røyken var borte. Viftene kunne kanskje blåst røyken opp i kanaler og vekk fra tunnellen i stedet, sier Jacobsen.

- Vi sier ikke dette for å skremme noen, men dette kunne blitt veldig ille.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media