- Bare flaks at ingen omkom

Brannsjefen mener brannen i Gudvangatunnelen kunne vært dødelig.

OMFATTENDE AKSJON: Alle tilgjengelige brannmannskaper ble mobilisert til innsats da meldingen om brann i Gudvangatunnelen kom. Foto: Arsalan Portazedi
OMFATTENDE AKSJON: Alle tilgjengelige brannmannskaper ble mobilisert til innsats da meldingen om brann i Gudvangatunnelen kom. Foto: Arsalan PortazediVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VOSS/OSLO (Dagbladet): Alle tilgjengelige brannmannskaper ble mobilisert til innsats da meldingen om brann i Gudvangatunnelen kom. Til og med brannmannskaper fra Bergen ble fløyet inn med Sea King-helikopter for å bistå.

- Det har vært en fantastisk innsats fra bergingsmannskapet, sier brannsjef Arvid Gilje i Aurland brannvesen til NRK.

- Det er bare griseflaks at dette gikk bra og ingen har omkommet. De hørte på råd fra oss om å bli i bilene og stenge vinduer og gjerne finne et vått håndkle og puste gjennom det. Så kom de ut og kostet og harket, og var veldig svarte, sier han videre.

Omfattende operasjon Politiadvokat Jørn Lasse Refsnes i Sogn og Fjordane politidistrikt bekrefter at hele 75 personer ble evakuert av tunnelen, og at 73 av dem ble brakt til sykehus.

- Vi så svært alvorlig på situasjonen da vi fikk melding om brannen og mobiliserte alt vi hadde tilgjengelig. Det har vært en omfattende operasjon med mange involverte, sier Refsnes til Dagbladet.

BRANN: Traileren tok fyr 3,5 km inn fra Flåm-siden. Grafikk: Kjell Erik Berg/Dagbladet
BRANN: Traileren tok fyr 3,5 km inn fra Flåm-siden. Grafikk: Kjell Erik Berg/Dagbladet Vis mer

Røykutviklingen i Gudvangatunnelen startet etter at en trailer sto i full fyr i dag. Flere personer skal ha blitt sperret inne i den 11,4 kilometer lange tunnelen på grunn av den kraftige røykutviklingen.

Politiet fikk melding om brannen klokka 12.04, og alle nødetatene rykket ut til stedet. Rundt én time seinere var brannen slukket.

RØYKT: Gudvangatunnelen er sperret av etter brannen og det skal fremdeles være røyk i tunnelen. Foto: Arsalan Portazedi
RØYKT: Gudvangatunnelen er sperret av etter brannen og det skal fremdeles være røyk i tunnelen. Foto: Arsalan Portazedi Vis mer