- Bare følg skrikene

Dominick Maldonado (20) skjøt vilt rundt seg på kjøpesenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Seks personer ble skadd, en av dem kritisk, da Dominick Maldonado tok fire gisler i en musikkforretning på et kjøpesenter i Tacoma, USA søndag. Bevæpnet med to rifler, begynte han å skyte vilt rundt seg.

Like før hendelsen ringte Maldonado ifølge AP inn til politiet og meldte om det som skulle skje. Han fortalte at han var bevæpnet og kom til å skyte.

Da politiet spurte hvor han var, svarte innringeren: «Bare følg skrikene».

Gisseltakeren overga seg etter om lag fire timer. Politiet gjennomsøkte mannens soverom og bil, og fant oppskrifter for fremstilling av bomber og giftig gass og kroppsformede skyteblinker.

Nå er han siktet for angrep, kidnapping og ulovlig besittelse av våpen.

Maldonado erklærte seg uskyldig da han møtte opp i Pierce County Superior Court i går. Han hevder at han ikke ønsket å skade noen, han bare ville bli hørt og få oppmerksomhet i media. 20-åringen skylder problemene sine på en vanskelig barndom.

Ekskjæresten Tiffany Robinson (20) mener det samme etter at hun mottok en tekstmelding fra Maldonado før gisselaksjonen.

«I dag er dagen da verden skal få føle mitt sinne», skrev han.

FENGSLET: Domick Maldonado ble fremstilt for retten i Tacoma i går etter gisseltakingen. Her med forsvareren Sverre Staurset Foto: AP/ SCANPIX
FENGSLET: Domick Maldonado ble fremstilt for retten i Tacoma i går etter gisseltakingen. Her med forsvareren Sverre Staurset Foto: AP/ SCANPIX Vis mer

- Jeg tror ærlig talt at han bare ville ha oppmerksomhet. Det var en syk form for oppmerksomhet han ville ha, sa Robinson i et intervju i tv-programmet «Good Morning America».

SKYLDER PÅ BARNDOMMEN: Dominick Maldonado sier han bare ville ha oppmerksomhet.