- Bare for nordmenn

Kontantstøtten må forbeholdes norske borgere eller utlendinger som bor her over lang tid, mener Per Sandberg, innvandringspolitisk talsmann i Frp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Han godtar ikke at polske jordbærplukkere og andre gjestearbeidere skal få nyte godt av «våre gullkantede velferdsordninger».

- Dette er vi nødt til å få gjort noe med. Vi kan ikke ha et system der alle som kommer til Norge skal få nyte godt av våre velferdsordninger. De må vi beskytte, sier Sandberg.

Han mener kontantstøtte primært bør gis til norske borgere.

Frykter strøm

- Det bør i alle fall stilles krav om familiens bosted. Familier som ikke bor her, bør unntas fra kontantstøtten, sier Sandberg. Han mener det også kan være aktuelt å stille krav om varigheten av arbeidsoppholdet i Norge.

EU-utvidelsen betyr en kraftig utvidelse av arbeidsmarkedet i EØS-området, og arbeidsinnvandrere som er her i landet for kortere eller lengre perioder, har krav på kontantstøtte og barnetrygd, også selv om familiene ikke bor her. Sandberg frykter en strøm av arbeidsinnvandrere på grunn av vårt gode velferdstilbud.

- Vi kan stå overfor store familier med mange barn som flytter til Norge på grunn av våre velferdsordninger. Dette kan være et skremmebilde, men jeg mener vi må være føre var, sier Sandberg til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer