Bare Frp har elbil

Nesten tomt i Stortingets garasje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Frps politiske rådgiver Jan Vidar Hansen eier den eneste elbilen som er å finne i Stortingets garasje.

- Det er litt morsomt at Frp er de eneste som har elbil, og som gjør noe mer enn å snakke om det. Jeg hadde forventet at det skulle være flere her, sier Hansen til Teknisk Ukeblad.

Hans grønne Cityjet er over 10 år gammel, og okkuperer dermed en av de fire parkeringsplassene for elbiler i Stortingets garasje. De tre andre står tomme.

Gunnar Kvassheim (V) er leder for energi- og miljøkomiteen på Stortinget. Han tror ikke at Frp har noen plan om å «snik-elektrifisere» Stortinget.

- Det må være veldig små skritt, i så fall. Frp har vært med på mange forslag om en mer miljøvennlig bilpark. Men de ønsker å gjøre vedtak som medfører langt større utslipp enn det en rådgiver med elbil kan veie opp for, sier Kvassheim til Teknisk Ukeblad.

Han mener mangelen på elbiler på Stortinget avspeiler resten av samfunnet. Selv kjører han en ni år gammel Toyota bensinbil.

- Jeg kjører så lite bil at jeg ikke har funnet det naturlig å skifte den ut ennå, sier Kvassheim, som lover å kjøpe en mer miljøvennlig bil neste gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer