Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiets desperate beskjed:

- Bare gi oss et livstegn

Politiet hadde to håp da de gikk ut offentlig med den antatte bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen. Så langt er bare ett av dem oppfylt.

BORTE: Anne-Elisabeth Hagen ble sist sett 31. oktober i fjor. Politiet har ikke hatt livstegn fra henne siden. Foto: Privat
BORTE: Anne-Elisabeth Hagen ble sist sett 31. oktober i fjor. Politiet har ikke hatt livstegn fra henne siden. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

78 døgn etter siste livstegn fortsetter tipsene om Anne-Elisabeth Hagens forsvinning å tikke inn hos politiet. Men til tross for at det har kommet inn over 1100 tips fra publikum siden saken ble offentlig kjent 9. januar, står politiet fremdeles uten svar på hvor Hagen befinner seg.

Politioverbetjent Christian Berge sier til Dagbladet at politiet hadde to håp da de gikk ut offentlig med den antatte bortføringen: å få inn informasjon fra publikum, og at de antatte gjerningsmennene skulle gi tegn som forsikret dem om at Hagen er i live.

Så langt er bare ett av håpene oppfylt.

- Vi oppfordrer fremdeles gjerningspersonene til å ta kontakt med oss. Vi ber om at de bare gir oss et livstegn. Dette har vi ikke fått siden 31. oktober klokka 09.14, og det gjør situasjonen svært utfordrende, sier Berge.

TIPS: Politiet har fått inn nesten tusen tips i forbindelse med forsvinningen av Anne-Elisabeth Hagen. Vi er på tipsmottaket i Gardermoen der vi får vite hvordan politiet jobber med tipsene publikum sender inn. Reporter: Audun Hageskal. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Ingen teori om hvor mange

Det var en telefonsamtale til et familiemedlem som var siste sikre livstegn fra den 68 år gamle milliardærkona. Hvor denne telefonsamtalen fant sted, og om den bar preg av en trusselsituasjon, vil ikke Berge kommentere. Han vil heller ikke si noe om hvorvidt politiet har funnet Hagens telefon.

Forsvinningen ble først kjent for politiet klokka 14 samme dag, etter at ektemannen Tom Hagen varslet dem om at kona var borte. Han hadde da kommet hjem fra jobb en halvtime tidligere og funnet huset forlatt.

Berge forteller torsdag til Dagbladet at politiet ikke har noen teori om hvor mange antatte gjerningspersoner det er snakk om. Siden siste livstegn 31. oktober skal det ha vært svært begrenset med kommunikasjon mellom de antatte gjerningsmennene og familien eller politiet på det som har vært betegnet som en digital plattform.

FORSVANT: Milliardærkona Anne-Elisabeth Hagen (68) forsvant fra sitt hjem i Lørenskog 31. oktober 2018. Politiet antar at hun ble bortført på morgenen eller formiddagen. Dette vet vi. Video: Bones, Rydning, Storrusten. Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

I forbindelse med forsvinningen ble det også funnet et brev med trusler og løsepengekrav som skal være på drøye 85 millioner kroner i kryptovalutaen Monero.

- Den digitale plattformen har vært utfordrende å kunne kommunisere på, og det opplever vi fremdeles. Men jeg ønsker ikke å kommentere når vi sist hadde kontakt med de antatte gjerningsmennene, sier Berge.

Har fått tips om navn

Tipsene som har kommet inn til politiets mottak som er opprettet i forbindelse med saken, har så langt hatt et vidt spenn. Informasjon om konkrete personer, kjøretøy og steder hvor Hagen potensielt kan holdes skjult, har kommet inn. Onsdag bekreftet Berge at flere adresser i Norge er sjekket ut - samtlige uten resultat.

- Det er samme informasjon som går igjen i tipsene som har kommet inn det siste døgnet. Men noen av dem er raske å bearbeide, mens andre er mer krevende. Det har kommet tips både fra Norge og utlandet, og mye arbeid gjenstår, sier Berge.

VIL HA KONTAKT: Torsdag 10. januar gikk politiet ut med to videoer av personer som ble observert utenfor Tom Hagens arbeidsplass 31. oktober. Video: Politiet Vis mer Vis mer

- Dere etterlyste to personer med bilde i forrige uke. Har de tatt kontakt?

- Nei, de er fremdeles ikke identifisert. Men vi har fått inn mange tips, både i form av konkrete navn og annen informasjon, så dette jobbes med.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!