Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bare gransk meg!

- Jeg opererer ikke i dølgsmål. Alle skal kunne granske meg fra topp til tå. Jeg har ingen ting å skjule, sier mannen som fikk Carl I. Hagen til å støtte Fred. Olsens visjon om et IT-senter på Fornebu: Per Morten Vigtel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Lobbyvirksomhet er en viktig del av det norske demokratiet. Det burde også næringsminister Lars Sponheim vite. Men du må følge spillets regler, og det har vi gjort, sier Vigtel.

Frustrert

Hans store frustrasjon er at det partiet han har brukt lengst tid på å lobbe mot, sitt eget Høyre, ikke lot seg overbevise.

- Jeg har jobbet mer med Høyre enn noen andre. Det har jeg virkelig gjort, sier Vigtel. Han forteller også at han har hatt hyppig kontakt med ledende politikere i Arbeiderpartiet som Grete Knudsen og Kjell Opseth. Men den viktigste støtten den siste tida, har han fått fra Frp-formann Carl I. Hagen.

Møter

Overfor Dagbladet forteller han villig vekk om viktige møter med alt fra statråder, stortingsrepresentanter, embetsverk og LO-topper til ordførere og kommunale byråkrater. Men den viktigste erobringen det siste året, er Fremskrittspartiets formann Carl I. Hagen.

Vigtel har sett Carl I. Hagens behov for å være noe mer enn en ensporet liberalist. Hans ønske om å framstå som noe midt mellom Ap og Høyre har Vigtel visst å spille på. Det har nok heller ikke vært negativt for Frp-formannen at samspillet med Vigtel har åpnet dørene inn til pengeadelens sfære.

Men Vigtel er bekymret for sitt gamle parti. Høyre spiller ikke lenger på lag med kapitalistene i Norge. Det er det LO, Ap og Frp som gjør.