Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bare halvparten av kommunene på nettet

230 av landets 435 kommuner har nå etablert egne hjemmesider på internett. Det er 40 flere enn ved årsskiftet. Det viser tall fra den offentlige internettportalen norge.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stadig flere fylkeskommuner kommer også på nettet. Siden nyttår har Buskerud, Sør-Trøndelag og Aust-Agder fylkeskommuner etablert egne hjemmesider. Nå er det bare Finnmark fylkeskommune som mangler.

Den fylkesvise fordelingen viser at det er Vest-Agder som prosentvis har flest kommuner på nettet. Over 70 prosent av kommunene i fylket har egne hjemmesider.

Bare 8 av i alt 18 fylkesmenn har etablert egne hjemmesider. Ingen av fylkeslegene har slike, mens det står bedre til med Statens utdanningskontor i fylkene. 13 av i alt 18 utdanningskontor har egne sider på internett.

Statistikken viser at den offentlige internettportalen norge.no har hatt 5,1 millioner treff siden åpningen 24. januar 2000.

(NTB)