Bare halvparten politi-anmelder overfallsvoldtekt

Kun 50 prosent av de som oppsøker voldektsmottaket for overfallsvoldtekt, anmelder forholdet. Tallene overrasker politiet.

OVERFALLSVOLDTEKT:  I fjor var det 56 personer som henvendte seg til voldtektsmottaket i Oslo for overfallsvoldtekt. Foto: Benjamin A. Ward
OVERFALLSVOLDTEKT: I fjor var det 56 personer som henvendte seg til voldtektsmottaket i Oslo for overfallsvoldtekt. Foto: Benjamin A. Ward Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politidirektoratet la i går fram halvårstall over anmeldt kriminalitet i Norge. I løpet av årets seks første måneder har politiet mottatt 497 voldtektsanmeldelser. Det går ikke fram av tallene hvor mange som er overfallsvoldtekter, men tall som Dagbladet innhentet i forrige uke viste at det var minst 29 anmeldte overfallsvoldtekter i Norge.

I Oslo politidistrikt opplyste like etter at de hadde mottatt 10 anmeldelser av denne typen, i tillegg til ni forsøk på overfallsvoldtekt. I helga som var ble det rapportert om ytterligere to voldtekter og ett voldektsforsøk.

Mørketallene er imidlertid store. Bare 50 prosent av de som oppsøker voldtektsmottaket i Oslo for overfallsvoldtekt eller forsøk på dette, anmelder forholdet i etterkant, opplyser Oslo-politiet til Dagbladet.

- Enklere å anmelde - Det overrasker oss noe, fordi det er ofte mye enklere å anmelde en ukjent gjerningsmann enn en bekjent. Prosentvis er det også flest domfellelser i overfallsvoldtekter hvor en klarer å identifisere gjerningsmannen, sier politibetjent Kari-Janne Lid ved vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo-politiet til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer