Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Bare hennes forklaring ble lagt til grunn»

Denne mannen ble dømt for vold mot sin tidligere samboer. Han har brukt 400000 kroner på privatetterforsker for å bevise at han er uskyldig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Politiet og påtalemyndigheten gjorde ingenting for å bevise at jeg er uskyldig. Bare hennes forklaring ble lagt til grunn, hevder 47-åringen overfor Dagbladet.

Han ble dømt til fengsel i et år i tingretten. Han ble dømt for vold og for å ha tvunget til seg sex med ekssamboeren. I lagmannsretten ble han, under dissens, dømt til fengsel i ni måneder for vold. 47-åringen har sonet ferdig.

- Ærekrenket

47-åringen og hans advokat, Marte Svarstad Brodtkorb, kjemper for å få saken gjenopptatt. Han har brukt 400000 kroner for at privatetterforsker Tore Sandberg skal gjennomgå saken. Nå er det sendt en begjæring om gjenopptakelse av saken.

47-åringen og hans advokat mener det er en rekke mangelfulle etterforskningsskritt i saken.

- Mange har sagt til meg at jeg må glemme saken, ettersom jeg har sonet ferdig. Men jeg er uskyldig og ærekrenket. Jeg vil snu hver eneste stein for at jeg skal bli trodd. Saken har ikke skadet meg på noen annen måte enn de sårene som er inni meg av å bli uskyldig dømt, sier 47-åringen.

I begjæring om bevisopptak påpeker privatetterforsker Tore Sandberg det han mener er ensidig og mangelfull etterforskning. Sandberg mener at det er framskaffet nye bevis som ikke var kjent for de dømmende rettsinstanser.

- Skremmende møte

- Det er en fallitterklæring at man selv må bruke 400000 kroner for å gå opp politiets etterforskning. Det var et skremmende møte med rettssystemet. Jeg var dømt på forhånd, hevder 47-åringen.

Han mener det finnes en rekke menn som er dømt på feilaktig grunnlag.

Advokat Marte Svarstad Brodtkorb mener også advokatene blir behandlet på en annen måte i familievoldsaker enn i andre saker.

- I denne konkrete saken ble jeg forsøkt stoppet av aktor eller dommer hver gang jeg kom med kritiske spørsmål. Med en gang jeg begynte å pirke under overflaten, ble jeg forsøkt stoppet, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media