...bare Hillary står oppreist

NEW YORK (Dagbladet): Hillary Clinton er den eneste som har gått gjennom Lewinsky-skandalen og riksrettsprosessen med æren i behold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hillary er ryggraden i Bill Clintons presidentfunksjon, skriver New York Times. Det var Hillary som dro til Kongressen for å stålsette demokratene foran avstemningen lørdag.
Det var trolig også hennes jernvilje som samlet dem bak presidentens rygg og talerstol da han seint lørdag kveld møtte verden og sitt eget land med sammenbitte kjever og vilje til å kjempe videre.

En vantro utmattelse senket seg over USA etter at flertallet i Representantenes hus lørdag sendte presidenten til riksrett i Senatet. Da hadde de kompromissløse republikanske lederne fått det som de ville. Igjen på slagmarken lå to slaktofre som var deres egne - Husets avtroppende ordførere Newt Gingrich og påtroppende Bob Livingston.

Mister støtte

Amerikanernes støtte til republikanerne har skrumpet inn til 40 prosent, ifølge en meningsmåling gjennomført av New York Times/CBS News.

Det er den laveste oppslutning partiet har hatt på 14 år. Når riksrettens realiteter synker inn hos den vanlige amerikaner, kan oppslutningen bli enda lavere.

Populær Clinton

Rykende ferske meningsmålinger fra NBC News viser at 72 prosent synes president Clinton gjør en god jobb. Målingen er tatt etter at riksrett ble en realitet, og støtten til Clinton har økt. Motstanderne mot riksrett er sunket litt, og ligger nå på 55 prosent.

Ifølge New York Times mener 66 prosent at Clinton ikke bør trekke seg som president.
De fleste regner med økt press fra republikanerne for at Clinton nå må trekke seg for å redde landet fra en utslitende riksrettsprosess i Senatet.

Trekker seg ikke

Presidenten har derimot gitt klar beskjed om at han skal slåss til siste time av de to åra han har igjen i embetet. Han har Hillary i ryggen, og han har det demokratiske partiet i ryggen.

Men Bill Clinton er brennmerket for livet, etter avgjørelsen i Huset.
Hillary er demokratenes store helt, og en plass i Senatet skulle være åpen for henne hvis hun stiller til valg om to år.