Bare hjelmene lå igjen etter soldatene

Soldatenes hjelmer var det eneste som lå igjen ved Apache-helikopteret som irakiske bønder angivelig skjøt ned med sine Kalashnikov-geværer i Irak i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Irakisk fjernsyn viste i går kveld fram to menn som de hevdet var de amerikanske pilotene fra det nedskutte helikopteret. Fem andre amerikanske krigsfanger er allerede vist på irakisk TV.

Både USA og Storbritannia har fordømt fjernsynsbildene som er vist av krigsfanger, og har gjentatt at det er i strid med Genhve-konvensjonen.

- De støtter de kriminelle, sionistregimet, og de snakker om Genhve-konvensjonen. Vi kommer til å vise fram hvilke som helst av de leiesoldatene som vi tar til fange, sier informasjonsminister Saeed al-Sahhaf.

Helikopteret ble skutt ned nær byen Karbala, 8 mil sørvest for Bagdad. Amerikanerne innrømmer at et helikopter er savnet etter kamphandlinger, men sår tvil om hvorvidt bønder med gevær kan ha skutt det ned. En pilot fra USAs 11. angrepshelikopterregiment sa at hans enhet støtte på kraftig antiluftskyts i området.

En reporter fra CNN sier at han så 10- 30 kulehull i det aktuelle helikopteret.

Irakisk fjernsyn viste i går irakere med Kalashnikov-geværer som danset rundt det nedskutte Apache-helikopteret.

ETTERLATT: Hjelmene som lå på bakken.
SKARPSKYTTER? Denne irakiske mannen hevder å ha skutt ned amerikanernes helikopter, ganske alene.