Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bare hver 20. student vil stemme på Siv Jensen

Frp får fem prosent i fersk meningsmåling.

UTFORDRING: Frp-leder Siv Jensen har fått noe å tenke på. Oppslutningen for partiet hennes blant den unge garde er minimal. Foto: Tommy Ellingsen
UTFORDRING: Frp-leder Siv Jensen har fått noe å tenke på. Oppslutningen for partiet hennes blant den unge garde er minimal. Foto: Tommy Ellingsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Pilene peker nedover for regjeringen på de seneste meningsmålingene. Blant studentene er heller ikke tilliten til Høyre og Frp særlig oppløftende.

På en meningsmåling som Sentio har gjort på oppdrag for Norsk Studentorganisasjon (NSO) og Universitetet i Oslos universitetsavis Universitas, gir bare 14 prosent sin støtte til Høyre, ned fra 19 prosent i fjor høst og 24 prosent våren 2013.

Tilbakegang - Disse tallene er altfor dårlige, og vi tar svarene på det største alvor, sier Høyre-representant Henrik Asheim til nettavisen Khrono.

Fremskrittspartiet har falt fra ni til fem prosent oppslutning i løpet av det siste året.

Framgang Arbeiderpartiet fosser på sin side fram, og blant studentene er det også et oppsving fra november i fjor. Partiet øker fra 21 til 23 prosent nå.

Miljøpartiet De Grønne er det nest mest populære partiet blant landets studenter, og får en oppslutning på hele 16 prosent, opp 3 prosentpoeng fra i fjor.

1000 studenter For de andre partiene er oppslutningen denne: KrF 3 prosent, Rødt 2, Sp 3, SV 5, Venstre 8, Andre 1. Så mange som 19 prosent svarer «vet ikke» på målingen.

Utvalget i Sentios såkalte webpanel består av 1.000 studenter over 18 fra Norge.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media