FEIRING: SV-leder og finansminister Kristin Halvorsen vartet opp med brullupskake på Løvebakken umiddelbart etter at den nye ekteskapsloven ble vedtatt i Stortinget. Kirken sier fortsatt nei, men nå er 130 navn på lista over prester som likevel vil vie, og lista vokser. Foto: Scanpix.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .
FEIRING: SV-leder og finansminister Kristin Halvorsen vartet opp med brullupskake på Løvebakken umiddelbart etter at den nye ekteskapsloven ble vedtatt i Stortinget. Kirken sier fortsatt nei, men nå er 130 navn på lista over prester som likevel vil vie, og lista vokser. Foto: Scanpix. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .Vis mer

Bare hver tiende prest vil velsigne homofile ektepar

Men de blir stadig flere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Listen over prester i Den norske kirke som tilbyr velsignelse og forbønn for homofile og lesbiske par vokser.

Nå står 130 prester, 8 prosent av landets prester, oppført på ja-listen.

Fra 1. januar 2008 har homofile og lesbiske par hatt anledning til å gifte seg. Så langt har Den norske kirke sagt nei til å vie likekjønnede par, men en rekke prester har likevel utført eller vært villig til å utføre forbønns- og velsignelsesbehandlinger for lesbiske og homofile par.

Den kirkelige organisasjonen for homofile og lesbiske, Åpen Kirkegruppe, sendte i fjor vår brev til alle prestene i Den norske kirke for å få en tilbakemelding på hvilke prester som tilbyr homoliturgi.

Den første versjonen av listen ble presentert i juni i fjor. Da inneholdt den 80 navn, skriver Vårt Land.

- Siden den tid har det tikket inn rundt 50 nye navn uten at nye initiativ er tatt fra vår side, sier Åpen Kirkegruppes leder Gard Realf Sandaker-Nielsen.

Dermed er det nå 130 prester i Den norske kirke som tilbyr homoliturgi. Listen er voksende, ifølge Sandaker-Nielsen, men han er ikke fornøyd med den geografiske fordelingen av homovennlige prester.

97 av prestene tilhører Hamar, Oslo og Nidaros bispedømmer. Folkerike bispedømmer som Bjørgvin og Borg er bare representert med noen få prester.


(NTB)