Bare Jagland får parkere

Da Thorbjørn Jagland ikke fikk parkeringstillatelse utenfor hytta si av Risør kommune, ringte han politiet. I ettertid sier han at han ikke hadde noe med saken å gjøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da bilene til hytteeierne i Tangen og Kamperhaug i Risør ble så mange at veiene ble uframkommelige for de fastboende, bestemte kommunen at hytteeierne ikke fikk parkere der lenger. I praksis innebærer det at de nå må sette fra seg bilen langt fra hytta. Men ikke utenriksminister Thorbjørn Jagland.

Fikk forandret

Jagland er blant de som har sommerbolig i dette hytteområdet. Han søkte om parkeringstillatelse av kommunen, men fikk avslag på linje med resten hyttefolket.

Men etter at politiet tok hånd om saken, ble det fart i sakene. Vedtaket ble endret. Politiet mente Jagland måtte få parkere utenfor hytta si. Av sikkerhetsmessige årsaker.

Bare ett annet unntak ble gitt. Det var til en bevegelseshemmet. For sikkerhets skyld fikk Jagland to parkeringsplasser.

Jagland benekter

I første omgang nekter Jagland overfor Dagbladet.no at han har hatt noe med denne saken å gjøre.

- Det er politiet som har forlangt parkering ved hytta av sikkerhetsmessige grunner. Jeg har ikke hatt noe med dette å gjøre, sier Jagland gjennom sin pressetalsmann Bjørn Berge.

Imidlertid understreker teknisk sjef i Risør kommune, Sveinung Jørundland, at det første brevet kommunen mottok var fra Jagland personlig.

- I første omgang kom det et brev fra Jagland personlig, ja. Siden regelverket i utgangspunktet ikke åpner for parkering for hytteturistene, ble det avslag. Men siden han er i den spesielle situasjonen han er, så vi ingen grunn til å overprøve politiets konklusjoner, sier Jørundland til Dagbladet.no.

Da Jagland, stadig kun gjennom sin pressetalsmann, blir konfrontert med dette, er tonen noe forandret.

- Det er sant at Jagland selv sendte et brev til kommunen. Men etter at han fikk avslag på søknaden har han ikke hatt noe med denne saken å gjøre. Hytteparkeringen er ene og alene politiets krav, sier pressetalsmann Berge. Han sier at denne informasjonen var underforstått da Jagland svarte første gang. Jagland vil ikke snakke med Dagbladet.no selv.

Raser

Hyttenaboene til utenriksministeren er veldig lite glade for forskjellsbehandlingen de er blitt utsatt for. De mener det er inkonsekvent av teknisk etat å gi Jagland dispensasjon bare fordi han er den han er, og synes det er urettferdig mot de som har hatt hytte i området i årevis.

- Jeg synes Jagland burde ligge litt lavt i terrenget, sier nabo Trudy Bachelor til Agderposten.

Bachelor har mange med seg i dette synet. Etter at den nye ordningen ble kjent, har lokalavisen blitt dynget ned av sinte leserbrev.

Forskjell

Dette er den andre bekreftelsen på kort tid på at det finnes kong Salomoer og Jørgen Hattemakere i ferie-Norge. Og at de blir behandlet deretter. I går ble det bruduljer da det ble kjent at kongehuset har fått dispensasjon fra Fredrikstad kommune til å bygge en 16 meter lang flytebrygge ved fritidseiendommen Bloksberg på Hankø i Østfold. Bygnings- reguleringssjefen i kommunen innrømmer at andre folk neppe vil fått lov til det samme i dette området. Les saken her.

<B>VISER MUSKLER:</B> Utenriksministeren viser hvem som er sjefen blant hyttefolket i Risør.