«Bare jeg vet hvem jeg er»

På torsdag slipper Sture Bergwall, tidligere kjent som Thomas Quick, sin selvbiografi.

STOCKHOLM 2015-06-05
Sture Bergwall kommenterar Bergwallkommissionens rapport under en TT-intervju utanför Radiohuset i Stockholm på fredagen.
Foto: Vilhelm Stokstad / TT / Kod 11370
STOCKHOLM 2015-06-05 Sture Bergwall kommenterar Bergwallkommissionens rapport under en TT-intervju utanför Radiohuset i Stockholm på fredagen. Foto: Vilhelm Stokstad / TT / Kod 11370 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Halvannet år etter at han slapp ut av 23 års psykiatrisk behandling, slipper Sture Bergwall, tidligere kjent som Thomas Quick, torsdag sin selvbiografi «Bare jeg vet hvem jeg er».

Bergwall hadde vært underlagt tvungent psykisk helsevern siden 1991 da han slapp ut i april i fjor. Etter terapi tilsto Bergwall i alt 39 drap, og han ble fra 1994 til 2000 dømt for i alt åtte av dem.

Uten tekniske spor som knyttet ham til noen av drapene, ble han blant annet også funnet skyldig i drapene på norske Therese Johannessen, Trine Jensen og Gry Storvik. I 2008 trakk Bergwall alle tilståelsene og ble senere frikjent i alle sakene.

– På torsdag kommer min bok ut! Spennende, skriver Bergwall selv på Twitter tirsdag ettermiddag.

På forlaget Forums hjemmeside presenteres historien om Sture Bergwall/ Thomas Quick som ble satt inn på tvungent psykisk helsevern etter et mislykket bankran i 1991. I boka forteller han om livet på Säter sykehus, hvordan han ble medisinert, og om terapien han ble gjenstand for.

– Fremfor alt forteller han om perioden da han tilstår et trettitalls drap som han ikke hadde begått, og om det sirkuset som oppsto da terapeuter, politi og statsadvokater gjorde sitt beste for å overbevise verden om at Thomas Quick var Sveriges verste seriemorder, lyder det fra presentasjonen av boka.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer