Bare Kongen får brygge

Kongehuset får lov til å bygge en 16 meter lang flytebrygge på hytta på Hankø. Men kommunen sier bare ja fordi det er kong Harald som søker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 16 meter lang flytebrygge skal snart stikke ut fra fritidseiendommen Bloksberg på Hankø i Østfold. Siden søknaden kommer fra Kongen, sier Fredrikstad kommune ja.

Bygnings- og reguleringssjef Øivind Aarvig innrømmer at Olsen og Hansen ikke ville fått samme tillatelse.

- Jeg tror at de fleste vil akseptere at kongefamiliens behov blir litt annerledes vurdert enn andre, sier Aarvig til Fredriksstad Blad.

Også Fylkesmannens miljøvernavdeling konkluderer på samme måte, til tross for at den peker på at bryggen vil kunne føre til «endring i landskapsbilde og beslaglegge noe mer av sjøarealene siden bryggen vil stikke lenger ut i sjøen enn tidligere».

Ifølge kongehusets søknad om dispensasjon fra formålet til kystsoneplanen, er den eksisterende bryggen ved Bloksberg vanskelig tilgjengelig ved ombord- og ilandstigning fra enkelte av kongefamiliens seil- og motorbåter.

(NTB)

<B>BLOKSBERG: Kongefamiliens eiendom på Hankø i Østfold skal få en ny flytebrygge. Kommunen sa ja siden det var kong Harald som søkte.