Bare kysset manglet

WINDSOR (Dagbladet): Det var bare kysset som manglet da Sophie Rhys-Jones ble prinsesse og prins Edward ble Sophies ektemann. Men Edward blunket forelsket til Sophie da hun løftet sløret i kirken, og han var nervøs som brudgommer flest da han surret og slet med å presse gifteringen på Sophies ringfinger!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

95 år er gått siden det var et kongelig bryllup i St. Georg-kapellet på Windsor Castle. Det var da dronning Victorias barnebarn, prinsesse Alice giftet seg prins Alexander av Teck.

Gårsdagens eventyrbryllupet var enkelt, men prins Edward fikk sin Sophie.

Prinsesse Sophie ønsket et enkelt bryllup, men hun aksepterte at folket også måtte ta del i feiringen. De inviterte 6000 vanlige briter, og i tillegg strømmet folk til fra fjern og nær.

Det var mer enn 20000 mennesker ute i gatene for å få et glimt av brudeparet. Folk jublet da paret kjørte gjennom Windsors gater i en åpen landauer etter vielsen.

Foruten den nærmeste familien var det få utenlandske kongelige gjester. Kronprins Haakon representerte Norge.

Sophies kjole

Et kongelig bryllup i Storbritannia er kvinnenes dag. Det er bryllupskjolen som er imøtesett med størst interesse, og slik var det også denne gang. Sophie hadde valgt en helt enkel, elfenbeinshvit kjole i silke, som alle moteekspertene i hjemlandet var enige om hadde truffet blink. Kjolen var tegnet av designeren Samantha Shaw. Innsydd i kjolen var rakker med i alt 325000 glassbiter og perler. Slepet var langt og også dette av silke.

Den nyslåtte grevinnen av Wessex bar en av dronningens private tiaraer med diamanter, som hun matchet med perlekjede og øredobber i svart og hvitt. Smykkene er designet av prins Edward og var hans gave til bruden.

- Kjolen var Sophie, og Sophie var kjolen. Helt nydelig, kommenterte ekspertene i går kveld.

Og Sophie var lykkelig. Hun vinket, smilte og strålte både mot publikum, sin egen familie, kongefamilien og publikum.

Forandrer livet

Selvsagt var Sophie klar over at idet hun gikk ut av kapellet med sin prins, så var hennes eget liv fullstendig forandret. Hun er ikke lenger Sophie Rhys-Jones, som kjører aleine til jobben, drar på hotellferier med kollegene og tar seg en tur på restaurant med gode venner.

Nå er Sophie offentlig eiendom. Hun vil bli fulgt og fotografert overalt. Hun har gitt sitt eget liv til den britiske kongefamilien, og fått et nytt prinsesseliv tilbake.

Mens kjolen ble lovprist var mange forundret over at brudebuketten var enkel. Buketten besto av elfenbeinshvite roser, stephanotis, liljer og fresia.

Det var ikke bare bruden som fikk gave av sin tilkomne. Prins Edward hadde fått et lommeur i 18 karat gull av Sophie, og som et tegn på kjærlighet bar han også gaven under vielsen.

Nervøs Edward

Prins Edward ble nesten glemt i all viraken rundt hans nye folkeprinsesse. Han var tydelig nervøs, og glemte seg nok når han blunket søtt til Sophie da hun løftet sløret i kapellet.

Edward jobbet hardt for å få gifteringen på Sophies finger, men han fikk til slutt presset den på plass. Sophies jobb med ringen var langt lettere, ettersom kongefamiliens mannlige medlemmer har gifteringen på venstre lillefinger.

Det var bare kysset som manglet!

NIKS KLINING: Alt gikk perfekt bortsett fra at Edward ikke kysset bruden.