Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bare landets minste fylke slipper regn, flom, snø eller skred

OBS-varsler lørdag over hele landet unntatt Vestfold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er sendt ut ulike obs-varsler om regn, flom, vind, jordskred eller snøskred for alle fylker lørdag, unntatt Vestfold.

Her kan du sjekke ditt vær 1. mai-helgen.

Østlandet kan vente seg mye regn, og i tillegg fører snøsmelting til fare for snøskred i nesten alle fylker.

Møre og Romsdal og Trøndelag kan få kraftig vind, med liten storm på utsatte steder i Nord-Trøndelag, melder Meteorologisk institutt.

Lørdag som hele april
Lørdag er det ventet 30-40 millimeter nedbør på 24 timer på deler av Østlandet. Det tilsvarer normal nedbør for hele april måned på Blindern målestasjon, skriver Aftenposten.

Områdene øst for Mjøsa og et stykke øst for Oslofjorden er mest utsatt. I høyereliggende områder vil det komme snø, og natt til lørdag kan det også snø i lavereliggende områder.

Agder, Telemark og Buskerud må også være forberedt på snø i fjellet.

NVE har sendt ut flomvarsel på nivå 2 for Østfold, Akershus, Oslo, Hedmark, samt enkelte kommuner i Oppland og Buskerud. Det er også sendt ut jordskredvarsel på nivå 2 for de samme områdene.

Høy snøskredfare
Det er snøskredvarsel på nivå 2 og 3 for en rekke regioner.

 FREDAG 29. APRIL KLOKKA 07.16:  Slik var forholdene på E16 på Romeriksåsen fredag morgen. Også lørdag blir en fuktig og kald dag over det meste av landet . Foto: Statens vegvesen.
FREDAG 29. APRIL KLOKKA 07.16: Slik var forholdene på E16 på Romeriksåsen fredag morgen. Også lørdag blir en fuktig og kald dag over det meste av landet . Foto: Statens vegvesen. Vis mer

Det gjelder for deler av Finmark, Tromsø, Nordland, Sør-Trøndelag, Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Hordaland, Rogaland, Buskerud og Telemark i tillegg til Svalbard.

- Snøskredsituasjonen i hele landet vårt er nå kompleks. Vi anbefaler å vente med turer i bratt terreng, om du ikke har kontroll på snø- og skredforholdene der du er, advarer snøskredvarsler Birgit Rustad i NVE.

Hvis snøen er så våt at foten synker ned opp til ankelen, er det sannsynlig at ski- og brettkjørere kan utløse skred.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart